Επίθεση με μολότοφ σε οικία βουλευτή στο Μπαχρέιν

Βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι εναντίον της κατοικίας ενός βουλευτή του Μπαχρέιν, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BNA, διευκρινίζοντας ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η επίθεση, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων επεισοδίων εναντίον αξιωματούχων και ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμπάς Ίσα αλ Μάντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών του κοινοβουλίου. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπέστησαν ζημιές η κεντρική είσοδος του σπιτιού και η πόρτα του

γκαράζ.

Το Μπαχρέιν, όπου εδρεύει ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ, διανύει μια περίοδο πολιτικής κρίσης από το 2011, όταν οι σιίτες κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις από τη σουνιτική δυναστεία που κυβερνά τη χώρα. Η εξέγερση κατεστάλη από τις αρχές, όμως μικροσυγκρούσεις σημειώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι συνομιλίες για την εθνική συμφιλίωση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, όμως δεν έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος μέχρι τώρα.

Αντιθέτως, αναφέρεται ότι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Στις αρχές του μήνα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στη σιιτική πόλη Σίτρα, κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα. Το περασμένο Σάββατο τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο χωριό Τζαναμπίγια, στο βορειοδυτικό Μπαχρέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα