Επιτάχυνση συνομιλιών για Κυπριακό-ΠΓΔΜ θέλει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Την επιτάχυνση των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό επιθυμεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρεται ότι «ο Γ.Γ συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική

Μεσόγειο και επίσης επικεντρώθηκαν στις προοπτικές για νέες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο και για την επίλυση της διαμάχης για την "ονομασία" μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ».

Όπως τονίζεται, «ο ΓΓ υπογράμμισε τη σημασία της επιτάχυνσης της προόδου και στις δύο διαδικασίες και επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση σε αυτό τον στόχο».

Ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε ότι από πλευράς του υπουργού Εξωτερικών επαναβεβαιώθηκε η αφοσίωση της Αθήνας για συνέχιση των δυο διαπραγματευτικών διαδικασιών, μέσα στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τόσο για το ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, όσον και για το Κυπριακό έχουν γίνει κινήσεις από «διάφορους κύκλους» για να τεθούν εκτός πλαισίων ΟΗΕ, «κάτι που εγκυμονεί κινδύνους», όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα