Επιστολή παρέμβαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στη νεολαία του Ε.Λ.Κ.

Με μια παρέμβαση που θέλει να αφυπνίσει τους νέους της Ευρώπης, ο πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται στους συνομηλίκους του θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους γύρω από το ελληνικό ζήτημα αλλά και να τους πείσει πως κάτι έχει αλλάξει εδώ και δύο μήνες.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, έπειτα από την παρέμβαση που είχε κάνει στη νεολαία της Άνγκελα Μέρκελ, επιχειρεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα να φέρει τη νέα γενιά της Ευρώπης

μπροστά στις ευθύνες των μεγαλυτέρων και των αποτυχημένων μέχρι σήμερα ακολουθούμενων πολιτικών ζητώντας επιτακτικά τη στροφή στην ανάπτυξη.

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ γράφοντας προς τα μέλη των ευρωπαϊκών νεολαιών τονίζει πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τις παθογένειες του παρελθόντος και παράλληλα υλοποιώντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει, "ξέρουμε πως πριν ζητήσουμε οτιδήποτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, πρέπει να συγκρουστούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Να σπάσουμε νοοτροπίες που μας χρεοκόπησαν και να αλλάξουμε συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Όμως πρέπει να πάμε παρακάτω. Να δώσουμε το έναυσμα για μία νέα Ελλάδα που θα παράγει και θα λειτουργεί ορθολογιστικά". Ενώ παρακάτω συνεχίζει λέγοντας πως: "η Ελλάδα οφείλει να κάνει βήματα μπροστά και να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί, όμως πλέον πρέπει και η Ευρώπη να αντιληφθεί το λάθος της «θεραπείας» που μας χορήγησε και να στρέψει την πολιτική της προς την ανάπτυξη.Η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εδώ και 2 περίπου μήνες, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη προς τους Ευρωπαίους, πως κάτι αλλάζει στη χώρα μας. Η διάθεση για ρήξεις και αλλαγές είναι ξεκάθαρη και πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσει τα πρώτα αποτελέσματα στην αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς".

Με μια γρήγορη ματιά πάντως η επιστολή δείχνει να έχει ευρεία αποδοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στα ευρωπαϊκά, με πολλούς νέους να αποδέχονται αρκετά από τα σημεία που τονίζει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή από εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα