Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου

14:49 4/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πάρτε την αυτοψία», επανέρχεται στο θέμα της αυτοκτονίας του Ερτουγρούλ Ντοκουγιουτζιού εν ώρα υπηρεσίας στην κατεχόμενη Λευκωσίας και δημοσιεύει την αυτοψία για τα αίτια του θανάτου.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλού αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Τ/κ δημοσιογράφων Basin Sen, Κεμάλ Νταρμπάζ που αφορά τις σχέσεις ορισμένων ΜΜΕ στα κατεχόμενα με την πολιτική κι αυτό τους κάνει να χάσουν τον αντικειμενικό τους χαρακτήρα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι

σε εργαστήριο που διοργάνωσε με ειδικούς ο υποψήφιους του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας για το «δήμο» Λευκωσίας, δρ Σουπχί Χιουντάογλου στο οποίο συμμετείχε και ο πρώτος «δήμαρχος» του κατεχόμενου δήμου, Μουσταφά Ακιντζί.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Λυπηρό», γράφει ότι το τερματικό των λεωφορείων στην κατεχόμενη Λευκωσία είναι αφρόντιστο και καταρρέει ενώ αποτελεί κέντρο διακίνησης πορνείας. Αλλού γράφει ότι ο «βοηθός αστυνομικός επιθεωρητής» Ονέρ Κεμάλ Ερουρετέν, ο θάνατος του οποίου υπάρχει υποψία ότι προήλθε από τη γρίπη των χοίρων, κηδεύτηκε χθες με «αστυνομικές» τιμές. Αλλού γράφει ότι κάποιοι έδωσαν δηλητηριασμένο κρέας σε ζώα στην κατεχόμενη Μια Μηλιά με αποτέλεσμα πέντε σκύλοι να πεθάνουν.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Πόνος και θυμός», αναφέρεται στην κηδεία του Ερουρετέν και γράφει ότι δείγματα αίματος του θανόντος στάληκαν στην Τουρκία και αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του «αστυνομικού αξιωματούχου». Η εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στη μητέρα του αποβιώσαντος, η οποία πάσχει από καρκίνο και ακολουθεί θεραπεία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο λεγόμενος υπουργός δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ δήλωσε στη Χαβαντίς πως η ιδιωτικοποίηση της «αρχής ηλεκτρισμού» είναι αναπόφευκτη και οι εργασίες για το θέμα αυτό με την Τουρκική Δημοκρατία συνεχίζονται.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Μην καθυστερείτε», αναφέρεται στον πανικό που έχει προκαλέσει στα κατεχόμενα ο θάνατος, πιθανόν από τη γρίπη των χοίρων, του 57χρονου Κεμάλ Ερούρετεν και γράφει ότι οι ειδικοί προτείνουν σε όσους τηλεφωνούν στα νοσοκομεία και παραπονιούνται για συμπτώματα γρίπης να κάνουν το εμβόλιο για τη βρογχοπνευμονία. Σε ξεχωριστό θέμα αναφέρεται στην κηδεία του 57χρονου, γράφοντας ότι το φέρετρό του σκεπάστηκε με τη σημαία του ψευδοκράτος και τη στολή της Φενερμπαχτσέ, της οποίας ήταν οπαδός. Αλλού αναφέρει ότι φορτηγό που χτύπησε σε δέντρα χουρμάδων άρπαξε φωτιά και ο οδηγός σώθηκε με την παρέμβαση της «πυροσβεστικής».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η επέμβαση μπορεί να πετύχει, αλλά ο ασθενής πεθαίνει», αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του καθηγητή στο «τμήμα οικονομίας» του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου, Καμίλ Σέρτογλου για την κατάσταση της οικονομίας στα κατεχόμενα και προτάσσει τη δήλωση ότι στην πολιτική ατζέντα στο διεθνή χώρο βρίσκεται η οικονομία, ενώ στην οικονομική ατζέντα του ψευδοκράτους βρίσκεται η πολιτική. Αλλού αναφέρεται στην προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος για το «δήμο» Λευκωσίας, Καντρί Φελάχογλου και γράφει για τη συνάντησή του με άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι με τη συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Turkcell φυτεύτηκαν χθες σε περιοχή του κατεχόμενου Πενταδάκτυλου 3000 δεντρίλια.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα