Επίσημη επίσκεψη του Εχούντ Μπάρακ

20:26 9/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, με θέμα τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ισραηλινός υπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη στις 10:30 με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν την πορεία των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, όπως και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αργότερα, ο κ. Μπάρακ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Κάρολο Παπούλια. Η συνάντησή τους έχει προγραμματιστεί για τις 15:00.

Ωστόσο, τον υπουργό της κυβέρνησης Νετανιάχου ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης, τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Ο Εχούντ Μπάρακ βρίσκεται ανάμεσα στους μηνυθέντες, στην από 2/7/2010 μήνυση που κατέθεσαν οι Έλληνες ακτιβιστές, οι οποίοι συμμετείχαν στο Στολίσκο με προορισμό τη Γάζα, τον Μάιο του 2010. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ είχαν επιτεθεί στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, σκοτώνοντας 9 Τούρκους ακτιβιστές, ενώ οι Έλληνες που συμμετείχαν στην αποστολή συνελήφθησαν και απελάθηκαν από το Ισραήλ, μετά από παραμονή στη φυλακή.

Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» πρόκειται να επισκεφθεί τον εισαγγελέα που χειρίζεται τη μήνυση και θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Εχούντ Μπάρακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα