Επαφές Κέρι με ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα της Συρίας

23:43 5/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα έχει συζητήσεις για το θέμα της Συρίας, την κατάσταση στην Αίγυπτο και το Μεσανατολικό με ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει το σαββατοκύριακο στο Βίλνιους, το Παρίσι και το Λονδίνο ενώ θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.


Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι σχεδιάζει να αναχωρήσει την Παρασκευή για

το Βίλνιους της Λιθουανίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τρέχον εξάμηνο και φιλοξενεί τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Ο Κέρι και οι ευρωπαίοι ομόλογοί του θα εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία και την Αίγυπτο καθώς και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κέρι θα βρεθεί στο Παρίσι για να συναντηθεί με υψηλόβαθμους γάλλους αξιωματούχους ενώ την Κυριακή θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Αραβικού Συνδέσμου και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Στη συνέχεια ο αμερικανός υπουργός θα ταξιδέψει στο Λονδίνο και την Δευτέρα θα έχει επαφές με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς και με βρετανούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα