Ελλάδα: Η θυσία της Ιφιγένειας

13:17 6/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
«Ή πλήρης και τυφλή υποταγή της Ελλάδας στα μνημόνια, σε ελέγχους της τρόικας και δόσεις με το σταγονόμετρο, ίσα-ίσα για…

Αυτή είναι η γραμμή-εντολή από την κοιλιά του τέρατος, το Βερολίνο, στους δήθεν Ευρωπαίους εταίρους-δούλους στο ιμπέριουμ που έχουν στήσει Σόιμπλε-Μέρκελ.

Η επιλογή έχει γίνει και είναι ξεκάθαρη. Με τους λαούς της Ευρώπης έτοιμους να ξεσηκωθούν, εξαντλημένους από τη διαρκή λιτότητα, με την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κύπρο,

την Πορτογαλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες να είναι αποφασισμένες να αλλάξουν τις σημερινές κυβερνήσεις τους στις εκλογές του 2015 και 2016, με τους Podemos στην Ισπανία και τη Λε Πεν στη Γαλλία να έρχονται ακάθεκτοι, πρέπει κατεπειγόντως να υπάρξει μία Ιφιγένεια, που θα θυσιαστεί για να τρομάξουν όλοι όσοι θέλουν την αλλαγή και την ανατροπή της σημερινής κατάστασης στην Ευρώπη.

Και η εύκολη, η βολική, η αδύναμη Ιφιγένεια βρέθηκε (ίσως και με τα καμώματά της να την οδήγησαν εκεί) μπροστά στους σφαγείς της. Και είναι η Ελλάδα.

Έχει εξαιρετική σημασία και αποκαλύπτει πολλά για την προετοιμαζόμενη θυσία της Ελλάδας ως Ιφιγένειας, σημερινή (06/03/2015) έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης των χωρών της ευρωζώνης, του Fitch, που τονίζει:

«Ένα Grexit (δηλαδή αναγκαστική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) θα έδειχνε στα μέλη της ευρωζώνης ότι η νομισματική ένωση απαιτεί την πολιτική αποδοχή μίας αυστηρής δημοσιονομικής στάσης και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δημιουργήσουν μία οικονομία που θα προσαρμόζεται εκ των έσω».

Αυτός λοιπόν είναι ο πυρήνας, η καρδιά του προβλήματος της Ελλάδας, για όσους επιζητούν τη θυσία της.

Να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για Ισπανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Κύπριους, Πορτογάλους και όποιους άλλους λαούς της Ευρώπης θέλουν να αποτινάξουν το ζυγό της λιτότητας από τη ζωή τους.

«Είδες τι έπαθε η Ελλάδα που θέλησε να αντισταθεί στη λιτότητα;». Αυτή τη φράση τρόμου θέλει το κονκλάβιο των Μέρκελ-Σόιμπλε, να ακούγεται πλέον τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Και έτσι το γερμανικό ιμπέριουμ, ένα οικονομικό Δ΄ Ράιχ, να κρατάει κάτω από την μπότα του, όλες τις χώρες στην Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαία τα τρία χθεσινά «όχι» του Ντράγκι για την Ελλάδα, δεν είναι τυχαία η προφητεία του Fitch. Δεν είναι τυχαίο, που σφίγγουν τη θηλιά καθημερινά στην Ελλάδα από το Eurogroup.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει μεσαία οδός. Ή πάμε τη Δευτέρα και κυριολεκτικά υποτασσόμαστε πλήρως στους σκληρούς της συμμορίας Σόιμπλε-Μέρκελ ή τους λέμε ένα ωραιότατο «άντε γεια» και πάμε στο Κούγκι του Καμμένου.

Αυτό ας το ξέρουν, Τσίπρας, Βαρουφάκης, Δραγασάκης και Σία. Game is over, που έλεγε και πιο παλιά ο Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα