Έλαμψε με την απουσία του

Οι άλλοι, οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, έλαμψαν με την παρουσία τους στο χθεσινό πανευρωπαϊκό πρώτο ντιμπέιτ των βασικών πολιτικών παρατάξεων στην Ευρωβουλή.

Ο δικό μας, ο Αλέξης Τσίπρας, έλαμψε με την απουσία του. Porca miseria που θα λέγανε και οι Ιταλοί.

H ευρωπαϊκή Αριστερά επέλεξε τον Τσίπρα να την εκπροσωπήσει σαν αρχηγός για την προεδρία της Κομισιόν και ο Αλέξης

χθες αντί να είναι απέναντι στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τον Μάρτιν Σουλτς των Σοσιαλιστών, τον Γκι Φέρχοφσταντ των Φιλελευθέρων και την Σκα Κέλερ των Οικολόγων, βρισκόταν κάπου ανάμεσα σε Περιστέρι και Κουκουβάουνες μιλώντας στο δικό του πιστό ακροατήριο.

Όμως οι Ευρωπαίο ηγέτες δεν βγαίνουν ούτε από τις Κουκουβάουνες ούτε από το Μπουρνάζι. Τα μαρμαρένια αλώνια είναι στους κεντρικού και παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς που μέχρι τις ευρωεκλογές θα βάζουν τους αρχηγούς των πολιτικών παρατάξεων στην Ευρωβουλή να απλώνουν μπροστά στους Ευρωπαίους τα σχέδιά τους και τα οράματά του για μια νέα Ευρώπη.

Για μια νέα, δίκαιη Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης μιλάει και ο Τσίπρας στο Μπουρνάζι έχοντας «λακίσει» στο κάλεσμα αντιπαράθεσης με τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Εκείνος ξέρει γιατί το έκανε και ΄γω εν μπορώ να μπω στο μυαλό του. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να θυμίσω μια λαϊκή παροιμία που λέει ότι «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και τους ανάλογους κ…».

Keywords
Τυχαία Θέματα