Εκτός συζήτησης το Grexit για Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ

Τη βεβαιότητά του πως η Ελλάδα θα καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές της μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες,…

Παράλληλα, ο Ολλανδός αξιωματούχος, αφού τόνισε ωστόσο πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρόσθεσε (όμως) πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη «δεν αποτελεί επιλογή».

«Αν η Ελλάδα

εγκαταλείψει την Ευρωζώνη θα έχετε μια πολύ επικίνδυνη αστάθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στο δίκτυο RTL, προσθέτοντας: «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης στο σύνολό της να αποφευχθεί αυτό».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Eurogroup δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι «αρχίζουν να εξαντλούνται τα χρήματα», για να καταλήξει πως «αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη πρέπει να ανταποκριθεί σε ορισμένους όρους και συμφωνίες, ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κάλεσε την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειες ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και τους Ευρωπαίους να μην την αφήσουν αβοήθητη.

«Η Ελλάδα έχει μια ανθρωπιστική κρίση, την οποία πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει, έτσι είναι εκτός συζήτησης να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα», υπογράμμισε, προειδοποιώντας ωστόσο πως οι συνομιλίες δεν έχουν φθάσει σε ένα στάδιο στο οποίο θα μπορούσαν να καταλήξουν γρήγορα σε θετικό αποτέλεσμα.

«Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των συνομιλιών μέχρι τώρα. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερες προσπάθειες από την ελληνική πλευρά ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το θέμα αυτό προς το αμοιβαίο συμφέρον μας», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βιέννη, για να καταλήξει:

«Η ένταση των συνομιλιών έχει αυξηθεί τις τελευταίες τέσσερις-πέντε ημέρες αλλά δεν έχουν φθάσει ακόμη στην ωριμότητα που είναι απαραίτητη προκειμένου να φθάσουμε σε ένα γρήγορο συμπέρασμα. Είναι εκτός συζήτησης να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα. Είναι όμως επίσης εκτός συζήτησης να στηριχθεί η Ελλάδα με οποιοδήποτε τίμημα»…

Keywords
Τυχαία Θέματα