Εκτός λειτουργίας ο συναγερμός στον Κορυδαλλό

Μέγα ζήτημα δημιουργούν οι αποκαλύψεις σχετικά με το συναγερμό στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά και την απόδραση της 43χρονης Jana Circovic, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Η διευθύντρια των φυλακών παραδέχθηκε ότι ο συναγερμός των φυλακών βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και ένα χρόνο, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν το γνώριζε, καθώς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τις υπαλλήλους. Με έγγραφό της προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, η διευθύντρια

«άδειασε» το προσωπικό των φυλακών.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η 45χρονη Ο.Λ., αρχιφύλακας των φυλακών και κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση σε βαθμό κακουργήματος, στο απολογητικό της υπόμνημα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεδομένου ότι ο συναγερμός της φυλακής δεν λειτουργούσε εδώ και χρόνια, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, τόσο εγώ όσο και η συνάδελφός μου, προς άμεση κινητοποίηση και εντοπισμό της κρατούμενης και των συνεργών της».

Η κατηγορούμενη σωφρονιστική υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη τη Δευτέρα με περιοριστικούς όρους, ενώ με απόφαση του υπουργού, Αντώνη Ρουπακιώτη, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα