Έκτακτη σύσκεψη Μέρκελ – Σόιμπλε για την Ελλάδα

Έκτακτη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει το Σάββατο (14/2) η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών το θέμα της Ελλάδας, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σύμφωνα

με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, Μέρκελ και Σόιμπλε ήθελαν να κρατήσουν μυστική τη συνάντηση, ωστόσο η πληροφορία όχι μόνο διέρρευσε, αλλά επιβεβαιώθηκε και από κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ακόμα ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εταίρους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (16/2), αναμένονται δύσκολες και σκληρές, την ίδια ώρα που το Βερολίνο εμφανίζεται αδιάλλακτο, πιστεύοντας πως καλύτερη λύση παραμένει η παράταση του ισχύοντος προγράμματος.

Όχι μόνο, μάλιστα, δεν επιθυμούν να αλλάξει ο βασικός πυρήνας του προγράμματος, αλλά το μόνο ουσιαστικά που δέχονται είναι η αλλαγή του ονόματος της τρόικας, σημειώνοντας πως οι θεσμοί θα κάνουν την ίδια δουλειά, ενώ «από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα, θα υπάρξει και επιτήρηση».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ο κ. Σόιμπλε έχει κλείσει και δωμάτιο στις Βρυξέλλες για την επόμενη Δευτέρα, κάτι που «καθρεφτίζει» πως οι διαβουλεύσεις θα είναι πολύωρες…

Keywords
Τυχαία Θέματα