Εκλογές με απλή αναλογική ζητά ο Τσίπρας

Άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου και μετέβη για να παραστεί σε εκδήλωση με θέμα «Η Δημοκρατία σε κρίση», ο κ. Τσίπρας έθεσε για άλλη μια

φορά ζήτημα δυσαρμονίας της σύνθεσης της Βουλής και της λαϊκής βούλησης, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για κοινή δράση στον χώρο της Αριστεράς.

«Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι όμως συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση. Τα δύο τρίτα της βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα τέταρτο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς, το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η δημοκρατία και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, του δημοκρατικού χώρου να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στα πλαίσια αυτά, κάλεσε όλες τις αριστερές δυνάμεις να αναλάβουν «από κοινού δράση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η δημοκρατία και να επιστρέψει η λαϊκή κυριαρχία. Ο ελληνικός λαός να ξαναγίνει κυρίαρχος. Να πάρει τα πράγματα στα χέρια του».

Ερωτηθείς για τους αντάρτες βουλευτές, που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο και διεγράφησαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «είναι αργά για δάκρυα. Έχουν ευθύνη που μας οδήγησαν ως εδώ. Αυτή η βουλή της ντροπής έχει πάρει αποφάσεις που έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε φτώχεια και εξαθλίωση. Συνεπώς, από αυτή τη βουλή εμείς δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Δεν περιμένουμε τίποτα».

Ζητούμενο, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι ο λαός να ανακτήσει την κυριαρχία του και να επιλέξει «τις πολιτικές δυνάμεις και την πολιτική εκείνη που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

«Το αίτημα για εκλογές με απλή αναλογική είναι πια ένα αίτημα σωτηρίας για τη χώρα και για το λαό», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα