Εκλογές 2015: Ποιοι «κατεβαίνουν» με τον ΓΑΠ

09:15 3/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματός του εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου σε πολύωρη σύσκεψη στελεχών του, που πραγματοποιήθηκε το…

Μάλιστα σε αποστροφή τοποθέτησής του είπε ότι «πάμε για 6-7%», ενώ εξέφρασε την πίστη του, ότι το νέο κόμμα θα είναι ο «καταλύτης των εξελίξεων» κι επικαλέστηκε προς τούτο και δημοσιεύματα διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του νέου κόμματος, στο στενό επιτελείο του ΓΑΠ βρίσκονται

οι Φ. Πετσάλνικος, Μιχ. Καρχιμάκης, Δημ. Ρέππας, Χ. Παμπούκης (ο οποίος επαναδραστηριοποιήθηκε μετά από καιρό απραξίας), Γ. Ελενόπουλος, Ρ. Βάρτζελη, Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής, Σ. Κεδίκογλου, Σ. Ξυνίδης.

Οι νυν βουλευτές Θ. Μωραΐτης, Φ. Σαχινίδης, Σ. Κεδίκογλου θα είναι υποψήφιοι σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα και Εύβοια αντίστοιχα.

Δύο άλλοι νυν βουλευτές οι οποίοι αναμένεται να υποστηρίξουν το νέο κόμμα, οι Κ. Τριαντάφυλλος και Ν. Σηφουνάκης, δεν θα είναι μάλλον υποψήφιοι. Ο Κ. Τριαντάφυλλος το είπε αυτό πρόσφατα στον Β. Βενιζέλο.

Επίσης ο Φ. Πετσάλνικος είναι πιθανό να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σε μη εκλόγιμη θέση, ενώ άγνωστο είναι αν θα θέσει υποψηφιότητα ο Δημ. Ρέππας.

Σημειώνεται, ότι το νέο κόμμα αναμένεται να στηρίξουν οι περιφερειάρχες Απ. Κατσιφάρας και Στ. Αρναουτάκης.

Πάντως ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του εισέπραξαν και αρνήσεις, σε ορισμένες κρούσεις που έκαναν. Όχι στην πρόταση για συμμετοχή τους απάντησαν μεταξύ άλλων η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Μ. Μπόλαρης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης, ο Οδ. Βουδούρης.

Απ’ την άλλη, οι συνεργάτες του ΓΑΠ διαψεύδουν τις πληροφορίες, ότι με το εγχείρημά του δεν συμφωνούν τα αδέρφια του Νίκος και Αντρίκος.

Σχετικά τώρα με άλλες υποψηφιότητες, ο Μιχ. Καρχιμάκης θα είναι στη Β΄ Αθήνας, ενώ ο Γ. Πεταλωτής ίσως να μην είναι υποψήφιος, για να έχει απεριόριστες παρουσίες σε ΜΜΕ, ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο Σ. Ξυνίδης θα είναι στην Ξάνθη, ενώ είναι πιθανό να είναι υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά ο Γρ. Νιώτης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πάντως θα στηρίξει.
Στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Φρ. Παρασύρης, ο γιος του πρώην βουλευτή Μαν. Στρατάκη καθώς κι ο γιός του επίσης πρώην βουλευτή Μαν. Φραγκιαδουλάκη.

Στην Αχαΐα αναμένεται η υποψηφιότητα του στελέχους Γ. Αγγελόπουλου και του Μιχ. Κίτρου, στην Ημαθία του πρώην βουλευτή Άγ. Τόλκα, καθώς και του Χ. Γικόνογλου (γιού του πρώην βουλευτή Μ. Γικόνογλου), στη Λακωνία της Αναστασίας Κανελλοπούλου και του Γ. Πουλοκέφαλου, στην Κοζάνη του πρώην βουλευτή Β. Γιουματζίδη, στη Ροδόπη της Όλγας Τσετινέ, κόρης πρώην βουλευτή.

Συζητήσεις γίνονται επίσης με τον Π. Οικονόμου, πρώην βουλευτή και υπουργό, με τον Μαν. Όθωνα, πρώην βουλευτή και υπουργό, ο οποίος πάντως δεν είναι ενθουσιασμένος με το εγχείρημα…

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr



Keywords
Τυχαία Θέματα