Εκλογές 2015: «Παρών» στη Λακωνία ο Κυριάκος Μαντούβαλος

Την ψήφο των πολιτών της Λακωνίας ζητεί ο δημοσιογράφος Κυριάκος Μαντούβαλος, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό με το…

Ο Κυριάκος Μαντούβαλος είναι γιος του Δημήτρη Μαντούβαλου, ο οποίος δολοφονήθηκε την 1η Ιουνίου 1995 στο Κρατικό της Νίκαιας, στην ένοπλη ληστεία κατά την οποία συνέπραξαν πρώτη φορά άνθρωποι του κοινού ποινικού Δικαίου με τρομοκράτες της 17Ν. Ο πατέρας του, ταμίας του Νοσοκομείου, υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου τα χρήματα των συναδέλφων του. Στιγμή που έχει

σημαδέψει την παιδική ψυχή του μικρού τότε Κυριάκου είναι όταν, μπαίνοντας από τον Πύργο Δυρού, οι Μανιάτες πήραν στα χέρια τους τη σορό του και τον παρέδωσαν στο Άγιο Χώμα του τόπου τους.

Η μητέρα του, Μαρία Μαντούβαλου- Κατσιβαρδάκου το γένος Νταϊφά, καταγόταν από το Γερολιμένα. Από αυτήν «κόλλησε το μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά. Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 1993. Το 2007 και μετά από τη μεγαλύτερή της μάχη, αυτής να κρατηθεί στη ζωή, που διήρκεσε αρκετές ημέρες, την έχασε και εκείνη από κοντά του.

Από τα 25 του χρόνια έχει εναποθέσει τους γονιάτες του στις ρίζες του, στα χώματα του τόπου του, καθώς έχει λόγο να πιστεύει ότι είναι καρποφόρο το έδαφος. Στη Λακωνία θέλει να συμβάλει για να μπορέσουν οι άνθρωποί της να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς και περήφανα, όπως ο ίδιος τονίζει.

Ο Κυριάκος Μαντούβαλος καταθέτει την υποψηφιότητά του στη Λακωνία με το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να τιμήσει «τους αγώνες των γονιών του για την παράταξη που διαμόρφωσε μια κοινωνία προοδευτική, σοσιαλιστική, ευήμερη». Πρώτα και πάνω απ' όλα την ψυχή, όμως, καταθέτει «το μυαλό, την καρδιά και όλες του τις δυνάμεις σε κάθε Μανιάτισσα και κάθε Μανιάτη χωριστά, σε κάθε Λάκαινα και κάθε Λάκωνα. Σε κάθε νέα και νέο που μπορεί να σταθεί δίπλα του δηλώνει παρών».

Διαβάστε επίσης:

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Καστορείου

Εκλογές 2015 - Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ

Εκλογές 2015-Ευ. Βενιζέλος: «Μόνος στυλοβάτης της χώρας το ΠΑΣΟΚ»

Keywords
Τυχαία Θέματα