Εκλογές 2015: Με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ το BBC

Με το τίτλο "ο «κατά της λιτότητας» ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη Νέα Δημοκρατία", το BBC αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για την εκλογική…

Το κρατικό δίκτυο της Γηραιάς Αλβιόνας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι έλληνες ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές που μπορεί να οδηγήσουν στην προσπάθεια επαναπραδιαπραγμάτευσης των όρων του

μνημονίου με τους διεθνείς δανειστές.

Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, επιθυμεί τη διαγραφή μέρους του τεράστιου χρέους και την ακύρωση των μέτρων λιτότητας.
Αυτό έχει τρομάξει τις διεθνείς αγορές και έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Παρόλα αυτά, το κυβερνών κόμμα επιμένει πως η οικονομία ανακάμπτει.

Η Ελλάδα έχει υποστεί σκληρές περικοπές στον προϋπολογισμό για την αποπληρωμή του πακέτου βοήθειας από την αποκαλούμενη τρόικα των δανειστών – Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ.

Η οικονομία έχει συρρικνωθεί δραματικά από το 2008, εκτοξεύοντας τα ποσοστά ανεργίας και ωθώντας πολλούς Έλληνες στη φτώχεια».

Το BBC αναφέρεται στα δέκα εκατομμύρια ψηφοφόρων που καλούνται να εκλέξουν τα 300 μέλη του κοινοβουλίου αλλά και στις ώρες που θα ανοίξουν και θα κλείσουν οι κάλπες.

Όπως τονίζει το βρετανικό κρατικό δίκτυο, «ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέει πως το κόμμα του θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, επαναφέροντας θέσεις εργασίας, μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές των οποίων έχουν πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους.

Το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ανησυχία περί χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Κι αυτό παρά το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μετριοπαθή στάση στην κορύφωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και επιμένει πως θέλει να παραμείνει η Ελλάδα μέλος του κοινού νομίσματος».

To BBC κάνει αναφορά στα λεγόμενα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει υποσχεθεί να δουλέψει ακούραστα, προκειμένου να μείνει η χώρα όρθια ενώ επισημαίνει πως το κεντρώο Ποτάμι και η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή θα παλέψουν για την τρίτη θέση στις ελληνικές εκλογές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα