Εκλογές 2015-Δ. Κουτσούμπας: Να τελειώνει ο λαός με τα μνημόνια διαρκείας

Σε μια εντυπωσιακή, από συμμετοχή κόσμου και παλμού, συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κάλεσε τον ελληνικό…

«Την επόμενη μέρα κυβέρνηση θα υπάρχει και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας ανοίγοντας την ομιλία του, σημειώνοντας ότι η «νέα κυβέρνηση -και όπως όλα δείχνουν, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον

αυτοδύναμη- θα συνεχίσει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη».

Αυτό θα συμβεί γιατί τα «μνημόνια διαρκείας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα» όπως σημείωσε, θα συνεχίσουν να ισχύουν, για να «διασφαλίζονται τα κέρδη των μονοπωλίων».

«Κι αυτά τα μνημόνια διαρκείας, τη συνθήκη του Μάαστριχτ, το σύμφωνο για το ευρώ, τη στρατηγική 'Ευρώπη 2020', υλοποιεί κατά γράμμα η ΝΔ. Αυτά τα μνημόνια θα υλοποιήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως λέει ο κ. Τσίπρας η διαφωνία με τη ΝΔ δεν είναι στους στόχους της ΕΕ, αλλά στο μέσο, στο πώς δηλαδή αυτοί θα εξυπηρετηθούν καλύτερα. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν στον τρόπο, στο πώς δηλαδή θα ενισχύσουν καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το κρίσιμο για το λαό είναι να «τελειώνει με τα μνημόνια», τόνισε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημαίνει:

«Να πάρω πίσω σήμερα όλα όσα έχασα από το εισόδημά μου, το μισθό, τη σύνταξή μου. Όλα όσα έχασα από τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μου, όλα όσα έχασα από τη ζωή μου και να ανοίξω δρόμο για να μπορέσω να ζήσω καλύτερα εγώ και τα παιδιά μου αύριο.

Και μπορούμε! Με πολύ δυνατό το ΚΚΕ, μπορούμε!

Καμιά κυβέρνηση, όπως κι αν την πουν, "κυβέρνηση της Αριστεράς", κυβέρνηση "εθνικής ενότητας", κυβέρνηση "σωτηρίας", δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε τα προηγούμενα χρόνια από το εισόδημά της, ό,τι έχασε από τις κατακτήσεις της.

- Τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης του λαού, ο άνεργος να έχει επίδομα ανεργίας, να μπορεί να θρέψει τα παιδιά του, να μην του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ, να μην απειλείται με κατάσχεση το σπίτι του, να μπορεί τελοσπάντων να σταθεί στα πόδια του, μπορεί να τα παλέψει και να τα κερδίσει μόνο ένα καλά οργανωμένο λαϊκό κίνημα, με δυνατό και μπροστάρη το ΚΚΕ.

- Για να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια από την ασφυξία των φόρων, απαιτείται άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση κάθε φορολογίας στην κύρια και στην δευτερεύουσα κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, όλα όσα περιλαμβάνει η πρόταση του ΚΚΕ.

Κι αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει μόνο μια μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, με δυνατό το ΚΚΕ».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, και, ανεξάρτητα πως θα την ονομάσουν, οι όροι της θα είναι από χέρι αντιλαϊκοί και θα συνοδευτεί με νέα μέτρα, που θα προστεθούν στα παλιά, που θα γίνουν μόνιμα.

Το χρέος δεν το δημιούργησε η αύξηση μισθών και συντάξεων, η ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών της παιδείας, της υγείας.

Η ΝΔ με γιατροσόφι την επιμήκυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ το κούρεμα, λένε στο λαό, ότι θα συνεχίζεις να ματώνεις για το χρέος εσύ και τα παιδιά σου. Κι αυτή είναι η αλήθεια.

Γιατί ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που προϋποθέτει αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων με ισοπέδωση των εργατικών ασφαλιστικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Κι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έχει δοκιμαστεί, είναι αυτός που έφερε το λαό μας εδώ που τον έφερε».

Για τους αντεργατικούς νόμους

«Γι' αυτό ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσουν τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους που, πριν ακόμα το μνημόνιο, άρχισαν το ξήλωμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων.

Και καλά η ΝΔ από τα γεννοφάσκια της βγάζει χολή όταν μιλάει για τα εργατικά δικαιώματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως που δηλώνει αριστερός; Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε η απάντησή του.

- Αλήθεια, ποιον αντεργατικό νόμο θα καταργήσει η κυβέρνηση του;

- Μήπως, θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο;

- Ποιον αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει; Που η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη;

- Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα;

- Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις;

- Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία;

Γιατί ακόμα και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει, το μόνο που μπορεί να κάνει επί της ουσίας, είναι να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τους μισθούς που σήμερα είναι ακόμα πάνω από τα 751».

Αποκαλυπτική κατά τον κ. Κουτσούμπα είναι «η ομολογία του Σταθάκη ότι: "Το πρόγραμμα μας δεν περιλαμβάνει καμιά παροχή σε οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 800 ευρώ", τα λέει όλα... Εκεί έχει βάλει η "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη της φτώχειας για τη λαϊκή οικογένεια; Στα 800 ευρώ;».

Για την αντιπολίτευση την επόμενη μέρα

«Την επόμενη μέρα η κυβέρνησή τους θα ενισχύσει τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά του χρέους στο λαιμό του λαού, θα συνεχίσει στον ίδιο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση».

«Και το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές είναι: Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση;

Η ΝΔ που λέει "κόψε κι άλλα, γιατί θα γυρίσουμε πίσω", "μη δίνεις τίποτα ούτε τα ψίχουλα που υποσχέθηκες γιατί δεν αντέχει η οικονομία";

Το ΠΑΣΟΚ ή ο Παπανδρέου, που θέλουν μερίδιο στην κυβερνητική εξουσία για να εγγυηθούν σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής;

Το Ποτάμι, που ενώ ψάχνει πού να κολλήσει, στη ΝΔ ή στο ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσεται στην πιο αλλοπαρμένη φωνή της κεντροδεξιάς και κεντροαριστερής τσόντας;

Ή ακόμα χειρότερα τα φασιστοειδή της ΧΑ που στάζουν δηλητήριο για τους ταξικούς αγώνες και μέλι για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και του υπόκοσμου;».

«Όποια ψήφος δοθεί στα κόμματα ανοχής της ΕΕ και της πολιτικής της, είναι ψήφος μπούμερανγκ, που επιστρέφει καρφωτά πίσω στο λαό, αποδεδειγμένα!

Η μόνη, μη μετακινούμενη ψήφος που δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Στέρεη, αταλάντευτη, περήφανη, σίγουρη εγγύηση για το λαό.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να ασκήσει αποτελεσματική, πολυεπίπεδη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή, μέσα και έξω από την Ελλάδα για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ, μπήκε και μπαίνει μπροστά στους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του λαού και δεν τα διπλώνει την ώρα της μάχης.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό μας μη κάνεις μισό βήμα στην κάλπη. Μη σκέφτεσαι μόνο ποιους θα διώξεις, αλλά και πώς θα πάρεις πίσω ό,τι έχασες, όλα όσα σου έκλεψαν».

Keywords
εκλογες, εκλογες 2012, εκλογες 2015, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, συμμετοχή, ΚΚΕ, νέα, συριζα, νεα δημοκρατια, τσιπρας, σημαίνει, επιδομα, δεη, ενφια, χρεος, επιμηκυνση, κουρεμα, μνημονιο, ζούγκλα, πήχη, νατο, θηλιά, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, βουλη, ελλαδα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, αφορολογητο 2020, κομματα, ζούγκλα, αφορολογητο, βημα, δουλεια, εργασια, νεα μετρα, προγραμμα, χολη, ωρα, αγωνες, αυξηση, αφορολογητο οριο, γραμμα, δηλητηριο, δοθει, δωσει, δρομος, εγγυηση, ευρω, υπαρχει, επιδομα ανεργιας, ζωη, ζωη μου, ιδιο, θηλιά, ομιλια, κυβερνηση, κυρια, κι αλλο, λογια, μααστριχτ, μελι, μερικη απασχοληση, νατο, οικογενεια, ορια, παιδι, παιδια, προβληματα, ρευμα, σιγουρη, συνταξη, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκεφτεσαι, σπιτι, φωνη, χερι, χειροτερα, δημητρης, δικαιωματα, μπροστα, πήχη, ποδια, σημαίνει, υγειας
Τυχαία Θέματα