Εκατοντάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη στο Μάραθο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει απόψε το χωριό Μάραθος μετά και από την πύρινη λαίλαπα που από τις 6 το πρωί καίει ότι βρει στο πέρασμα της.

Πάνω από 140 στρέμματα δασικής έκτασης, 10 χορτολιβαδικής και 20 γεωργικής έγιναν στάχτη. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 18.30 το απόγευμα με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στη περιοχή έπνεαν θυελλώδεις νοτιάδες 11 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία που επικρατούσε ξεπερνά κάθε προηγούμενο για την εποχή, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με το prismanews.gr στην περιοχή αυτή την ώρα

παραμένουν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες δύο πεζοπόρα τμήματα και 5 υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου για τον πύρινο εφιάλτη στο Μάραθο:

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουάκης σε δηλώσεις του τόνισε: Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο Μάραθος. Οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κάποια στιγμή η φωτιά είχε μπει στο ρέμα με κατεύθυνση τον οικισμό του Φόδελε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν.

Θα ήθελα επίσης δημόσια να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη που σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της αεροπορίας είχα κανονίσει τη διαδικασία για να έρθουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ - κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Να ευχαριστήσω επίσης το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Μπολάκη, το δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη και το δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την βοήθεια σε μέσα πυρόσβεσης που έστειλαν. Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Αραβιάκη και όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που υπερβάλλουν εαυτούς για να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα