Εισαγγελέας για τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη

Στο…στόχαστρο της οικονομικής επιθεώρησης βρίσκεται πλέον με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη

προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει οφειλή ύψους 500 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πράξει τα δέοντα. Δηλαδή, αν έχουν προχωρήσει σε βεβαίωση της οφειλής ή αν έχουν κάνει… τα στραβά μάτια για την είσπραξή της.

Αφορμή της σχετικής παραγγελίας

του οικονομικού εισαγγελέα στάθηκε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας. Με αυτήν ο βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί εάν: «Αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μάλιστα επιβεβαίωσε πρώην μέλος του εθνικού μας κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη οφείλει στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000 €)».

Επίσης καλούσε τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας να πληροφορήσουν τη Βουλή των Ελλήνων με την κατάθεση των σχετικών υπηρεσιακών εγγράφων, τα εξής:

1) Εάν έχουν κινήσει τις διαδικασίες που τους επιβάλλει ο νόμος για την είσπραξη του ποσού αυτού.

2) Εάν έχουν γίνει άλλες ενέργειες πχ. Ρύθμιση κατά δόσεις, μείωση προσαυξήσεων και με βάση ποιες διατάξεις νόμων ή υπουργικές αποφάσεις.

3) Εάν υπηρεσιακοί παράγοντες πχ. Διευθυντές τομέων των φοροεισπρακτικών μηχανισμών έχουν συντάξει και αποστείλει εισηγήσεις, οι οποίες παραμένουν ανεκτέλεστες.

4) Πότε διαπιστώθηκαν οι οφειλές του ομίλου και γιατί εκκρεμούν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα