«Δύσκολες» οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και αυτονομιστών

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας που διεξήχθησαν την Τετάρτη (24/12) στο…

Οι συνομιλίες επαναλήφθηκαν έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία έφτασαν τους 4.700.

«Ήταν μια δύσκολη προκαταρκτική συνάντηση… ενώ η ημερομηνία της επόμενης δεν καθορίστηκε», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, σε ιστοσελίδα των αυτονομιστών μετά το πέρας της συνάντησης στο Μινσκ, η οποία διήρκησε περισσότερες

από πέντε ώρες.

Ο αντιπρόσωπος της επαρχίας Λουχάνσκ, Βλάντισλαβ Ντεϊνέγκο, χαρακτήρισε επίσης «δύσκολες» τις συνομιλίες και υπογράμμισε ότι «δεν ορίστηκε» η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, υπενθύμισε ότι «προβλέπεται ένας δεύτερος κύκλος (συνομιλιών)», χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Κίεβο, Μιχαήλ Ζουράμποφ, η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Χάιντι Ταλιαβίνι, και εκπρόσωποι των αυτονομιστών.

Ωστόσο, ο διπλωματικός σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Βαλέρι Τσάλι, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε αποτελέσματα από τις σημερινές συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα