Δυναμικές πρωτοβουλίες για το Μακεδονία Παλλάς

22:43 4/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Ο διοικητής του ΙΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την ενοικίαση του γνωστού ξενοδοχείου, με συνοπτικές διαδικασίες. Οι υπάλληλοι πιστοί και αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, ξεπέρασαν πολλές φορές και τις δυνατότητές τους για να παραμείνει το ξενοδοχείο ανοικτό, να λειτουργεί επαγγελματικά και να εξυπηρετεί τους πελάτες του.

Ο διαγωνισμός θα πρέπει να αναδείξει Έλληνα επιχειρηματία, που θα έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων μονάδων, να πληρώνει τους εργαζόμενους του με συνέπεια και όχι με μισθούς πείνας, να έχει

δώσει δείγματα γραφής της δουλειάς του στη Θεσσαλονίκη και να μπορεί να κάνει επενδύσεις στο παραμελημένο και απαξιωμένο Μακεδονία Παλλάς.

Ορισμένοι προσπάθησαν να προχωρήσουν και πάλι στη γνωστή εφαρμογή της απευθείας ανάθεσης, αλλά όπως είναι γνωστό το ενδιαφέρον μας για τις τύχες των εργαζομένων και του ξενοδοχείου-συμβόλου της Θεσσαλονίκης παραμένει έντονο εδώ και ένα χρόνο και δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο που είχαν στο μυαλό τους.

Ξημερώνει μια νέα ημέρα για το ξενοδοχείο, αρκεί οι «εγκέφαλοι» του ΙΚΑ να αισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους και να αξιολογήσουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Η περυσινή λογική, των 5000 ευρώ μηνιαίως-δώρο, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των ξενοδόχων και είχε ως θύματα τους εργαζομένους. Οι περισσότεροι είδαν το δρόμο της απόλυσης, κάποιοι εκβιάστηκαν να ακολουθήσουν σπαστά ωράρια και οι υπόλοιποι συμβιβάστηκαν με τη 4ωρη απασχόληση.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν και να απομονωθούν όσοι τα εφαρμόζουν στις επιχειρήσεις τους.

Η Θεσσαλονίκη μας-πόλη τουριστική, έχει ανάγκη το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τώρα που κάνει τη στρατηγική της επίθεση για τη προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό. Με σωστή διοίκηση, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και με επενδύσεις, η πόλη μπορεί να διεκδικήσει στην αγορά του τουρισμού το μερίδιο που της αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα