Δημοτική αστυνομία: Αντιδράσεις για σε σχέδιο μετακίνησης στην ΕΛ.ΑΣ

12:34 5/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σχέδιο μετάταξης 4.000 εργαζομένων από τη Δημοτική Αστυνομία στην ΕΛΑΣ εκπονεί η ελληνική πλευρά προκειμένου η τρόικα να πειστεί για την υλοποίηση της κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η πρόταση δεν έχει αντιμετωπιστεί κατ΄αρχήν αρνητικά από την τρόικα, ενώ θετική είναι η ανάλογη εισήγηση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Σε

παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση για σχέδιο ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ».

Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε απερίφραστα τη διαφωνία του στο σχέδιο.

«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Διαφωνούμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ασκούνης.

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ, των αστυνομικών της Δημοτικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στην ίδια εκπομπή.

«Δεν είναι δυνατόν επειδή βρήκαμε εύκολο στόχο την τοπική αυτοδιοίκηση να παίρνουμε χίλιους, δύο, τρεις χιλιάδες και να τους μετακινούμε» σχολίασε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Λουκέτο - εξπρές στις δημοτικές αστυνομίες

Keywords
Τυχαία Θέματα