Δημοψήφισμα Newsbomb: Πιστεύετε ότι η χώρα χρειάζεται εθνικές εκλογές;

Τον τελευταίο καιρό «φουντώνουν» τα σενάρια που θέλουν εντός του 2014 εκτός από τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, να στήνονται κάλπες και για την ανάδειξη μιας νέας κυβέρνησης.


Αν και επανειλημμένα η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, αφενός τα προσκλητήρια που απηύθυναν στους βουλευτές τους τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να είναι σε εκλογική ετοιμότητα, αφετέρου τα σχέδια παροχών προς τους πολίτες που ήδη επεξεργάζονται από τα αρμόδια επιτελεία με αφορμή το

πρωτογενές πλεόνασμα, αποδεικνύουν πως το Μαξίμου προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και έχει μάλιστα ξεκινήσει έναν άτυπο προεκλογικό αγώνα.

Άλλωστε γνωρίζουν πως ένα τέτοιο «ατύχημα» δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί από τη στιγμή που μπροστά τους βρίσκεται ο σκόπελος των νέων μέτρων και του νέου Μνημονίου, για το οποίο οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά. Νέο μνημόνιο αλλά και κάθε άλλο δημοσιονομικό ή φορολογικό μέτρο δεν μπορεί να ψηφιστεί από αυτή τη Βουλή και από αυτή την κυβερνητική πλειοψηφία, όσα «μαξιλαράκια» και αν επιστρατευθούν. Και αυτό το γνωρίζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, αφού δεν υπάρχουν πλέον αντοχές στους βουλευτές.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο αν λάβουμε υπόψη τα δημοσκοπικά ευρήματα για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενδέχεται να απονομιμοποιήσει την πολιτική που ασκείται. Σε μία τέτοια περίπτωση, που αμφισβητηθεί εκκωφαντικά η πολιτική που έχει επιβάλει το Βερολίνο, το πλεονέκτημα θα το έχει ο κ. Τσίπρας. Αυτό το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός και είναι ένας από τους λόγους που ίσως αποφασίσει από μόνος του να στήσει τις τριπλές κάλπες, ώστε να προλάβει μια μεγάλη εκλογική ήττα.

Πιστεύετε ότι η χώρα χρειάζεται εθνικές εκλογές το 2014;

Πάρτε μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του Newsbomb.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα