Διευκρινίσεις για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη

Περεταίρω διευκρινίσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη, βάσει επενδυτικού σχεδίου της Μονής Πεντέλης, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Ηρώ Διώτη.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν

ερώτημα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με τη νομιμότητα του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου της Μονής Πεντέλης έχει υποβληθεί καθώς και για τον τρόπο διαχείρισης από το ΥΠΕΚΑ για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Σύμφωνα με αναφορές τους , η Μονή Πεντέλης έχει δρομολογήσει με την ενεργό αρωγή και της Εκκλησίας της Ελλάδος, επένδυση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, που προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα οι δύο φορείς απηύθυναν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιώτες επενδυτές για την αξιοποίηση έκτασης που ανήκει στη Μονή Πεντέλης, που προσεγγίζει τα 25.000 -30.000 στρέμματα και την οποία θα νοικιάσει σε εταιρεία για 20 χρόνια.

Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η ΕΚΥΟ (Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) αναφέρει ότι την πρωτοβουλία για το έργο φέρει η Mονή Πεντέλης, ενώ ήδη έχει συσταθεί εταιρεία με την επωνυμία «Εκκλησιαστική Πρόνοια» (συμμετέχουν η Μονή Πεντέλης, η Μονή Πετράκη και η Αρχιεπισκοπή, με πρόεδρο τον ηγούμενο της Μονής Πεντέλης και Επίσκοπο Θερμοπυλών Ιωάννη Σακελλαρίου).

Στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ενημερωθούν για το αν είναι ενήμερες οι αρμόδιες αρχές για την επένδυση που έχει ανακοινώσει η Εκκλησία, που ακριβώς βρίσκονται αυτά τα 25 – 30.000 ιδιόκτητα στρέμματα της εκκλησίας, καθώς και αν έχει υποβληθεί και εξεταστεί η σχετική χωροταξική μελέτη της επένδυσης και η συμβατότητα της με την ισχύουσα νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα