Διατάχθηκε η σύλληψη του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Τη σύλληψη του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντιέ, με την κατηγορία υποκίνησης βίας διέταξε η εισαγγελία της Αιγύπτου.


Εκτός από τη σύλληψη του Μπαντιέ για υποκίνηση των επεισοδίων έξω από το αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς όπου σκοτώθηκαν 55 άνθρωποι, οι αρχές της Αιγύπτου

διέταξαν τις συλλήψεις και άλλων ανώτατων στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης, περιλαμβανομένων του Μαχμούντ Έζατ, του Ισλάμ Ελ Εριάν και Μοχάμεντ ελ Μπελτάγκι.

Εκπρόσωπος της Αδελφότητας είπε ότι οι ηγέτες του κινήματος δεν έχουν συλληφθεί ως τώρα και χαρακτήρισε την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους προσπάθεια να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις. Δεν είναι «τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια του αστυνομικού κράτους να διαλύσει τη διαδήλωση στη Ραμπάα», δήλωσε ο Γκεχάντ Ελ Χαντάντ, αναφερόμενος στους χιλιάδες υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που πραγματοποιούν δέηση κοντά σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο αξιώνοντας την αποκατάσταση του Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων σε βάρος των οποίων απήγγειλε κατηγορίες η εισαγγελία είναι αυτή τη στιγμή παρόντες στη συγκέντρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα