Διαδηλώσεις διέκοψαν την κηδεία του ναζί εγκληματία πολέμου Πρίμπκε

Η κηδεία του Έριχ Πρίμπκε, του εγκληματία πολέμου που πέθανε στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί εξαιτίας σφοδρών αντιδράσεων.

Περισσότεροι από 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αλμπάνο φωνάζοντας "δολοφόνε" και "εκτελεστή" την ώρα που περνούσε το φέρετρο του Πρίμπκε.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης, η Ένωση των Παρτιζάνων Ιταλών Ανταρτών που πολέμησαν κατά του φασισμού

και η ιταλική αριστερά χαρακτήρισα "απαράδεκτο" να ταφεί ο Πρίμπκε σε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Μάλιστα, το Βατικανό εξέδωσε απαγόρευση να τελεστεί η κηδεία σε οποιαδήποτε Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Ρώμη. Έτσι, η σωρός του Πρίμπε μεταφέρθηκε στο Αλμπάνο στην εκκλησία του υπερσυντηρητικού τάγματος των λεφεβριανών, το οποίο στο παρελθόν είχε θεωρηθεί σχισματικό από το Βατικανό.

Η κηδεία διεκόπη για άγνωστο λόγο. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Πρίμπκε δήλωσε ότι η διακοπή οφείλεται στην απαγόρεσυη να παραστούν φίλοι και συγγενείς του Πρίμπκε. Άγνωστο παραμένει τι απέγινε η σωρός.

Ο Έριχ Πρίμπκε πέθανε σε ηλικία 100 ετών σε κατ' οίκον περιορισμό χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του. Το 1998 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα