Δένδιας για τρομοκράτες: Δεν θα μείνει πέτρα που να μη σηκώσουμε (vid)

Το μήνυμα ότι «για να καταπολεμήσει η ελληνική κοινωνία την τρομοκρατία χρειάζεται η απόλυτη, ομόθυμη και χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς οποιαδήποτε - εσωτερική έστω - στα κόμματα διαφωνία, καταδίκη της τρομοκρατίας» έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, αυτό είναι το απαραίτητο βάθρο που χρειάζεται για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε ένα φαινόμενο το οποίο όχι μόνο στερεί ξεδιάντροπα ανθρώπινες ζωές, αλλά τραυματίζει

τη χώρα, το κύρος της, τον κάθε Έλληνα πολίτη, την αξιοπρέπεια του καθενός από μας. «Να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο θέμα της τρομοκρατίας» ζήτησε ο υπουργός, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλους και στα ΜΜΕ να μην μιλούν περί «εκτέλεσης» διότι, όπως είπε, «πρόκειται για άθλιες δολοφονίες κι αυτοί οι οποίοι τα κάνουν αυτά είναι άθλιοι δολοφόνοι».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε, προσπάθεια που μπορεί να γίνει που να μην την κάνουμε ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε με απόλυτο τρόπο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αφού προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του έργου του, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο μεταναστευτικό ζήτημα δίνοντας στοιχεία για τη σημαντική μείωση των εισροών προς τη χώρα μας και της επιστροφής των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους που την έχουν καταστήσει πρώτη χώρα στην ΕΕ στον τομέα αυτό.

Επίσης, κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα ξένων αξιωματούχων που επαινούν την ελληνική κυβέρνηση για τις προόδους της στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως αξίζει να παραληρήσει κανείς αυτά που λένε οι ξένοι σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος προτιμά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κατασυκοφάντηση κάθε προσπάθειας που γίνεται στη χώρα», για να τονίσει πως προφανώς «δεν είναι τέλεια όλα», και να αποσαφηνίσει ότι αξίζει τον κόπο να λέγεται μια καλή κουβέντα για την προσπάθεια που γίνεται στην πατρίδα μας. «Αντ' αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει θέσεις που πολύ λίγο βοηθούν τον διάλογο» είπε χαρακτηριστικά. Εκτός από το μεταναστευτικό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη της αναφοράς την οποία υπέγραψε και την ενοποίηση όλων των υποθέσεων που βρίσκονταν ήδη στη Δικαιοσύνη.

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε πως «για να σταματήσει αυτό το παραμύθι, ότι οι φάκελοι βρίσκονταν στο συρτάρι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Προς όσους ισχυρίζονται ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση, διερωτήθηκε «γιατί δεν υπέβαλε αναφορά όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης και περίμενε την κυβέρνηση που δήθεν καθυστερούσε». «Δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αν υπήρχαν τα στοιχεία η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως θα είχε ενοποιήσει τους φακέλους, είπε. «Όποιος, λοιπόν, τα ισχυρίζεται αυτά δεν ασκεί μόνο κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα στιγμές υπαρξιακής αγωνίας και απηύθυνε παράκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην διεξάγει την κοινοβουλευτική συζήτηση με τους όρους «καλού - καλού». «Δεν υπάρχουν από τη μία οι καλοί άνθρωποι και από την άλλη οι κακοί οι οποίοι αρέσκονται να επιβάλλουν φόρους, να κόβουν συντάξεις και μισθούς» επεσήμανε. Ανέφερε, τέλος, ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά τα πλήρως αντιφατικά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνουν, διότι, όπως υπογράμμισε, εντάσσονται στα οικονομικά εγχειρίδια στο κεφάλαιο το οποίο ονομάζεται «παραμύθια της Χαλιμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα