Δεν θέλουμε μπαλαρίνες

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις πολιτικές πιρουέτες των τελευταίων ημερών των Βενιζέλου και του Κουβέλη, την ώρα που Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν βάλει ήδη φωτιά για να κάψουν την Ελλάδα.

Κι ενώ στην συνάντησή τους ο Σόιμπλε και ο Γκάιντερ, υπουργοί

Οικονομικών Γερμανίας και Αμερικής, δεν ανέφεραν καν την Ελλάδα στις δηλώσεις τους, βγάζοντας την ουσιαστικά, στο περιθώριο της Ευρώπης.

Οι Βενιζέλος και Κουβέλης είναι «στο ναι μεν αλλά» κι ενώ ξέρουν ότι δεν συζητάνε καν οι δανειστές μας για επιμηκύνσεις, για αλλαγή στην υποχρέωση των 11,6 δισ. ευρώ, βάζουν ήδη εμπόδια και προβλήματα στην κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που μας περιμένουν τα κοράκια της Τρόϊκας για να μας πετάξουν έξω από το ευρώ.

Αφού δεν κάναμε τίποτα τους τελευταίους επτά μήνες, δεν μπορούμε να ζητάμε τίποτα αν προηγουμένως δεν διεξάγουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε οι ίδιοι να αλλάξουμε την μοίρα μας, με σκληρά μέτρα για όλους.

Δεν είναι ώρα για πιρουέτες, για μπαλαρίνες της πολιτικής είναι ώρα για υπεύθυνους ηγέτες που θα πρέπει με επώδυνα μέτρα να σώσουν την Ελλάδα κι έχοντας ακόμα τις δικές τους πολιτικές καριέρες.

Το ενδεχόμενο αυτό το ξέρανε Βενιζέλος και Κουβέλης πριν μπουν στην κυβέρνηση.

Το να προσπαθούν τώρα με κουτοπονηριές, ένα βήμα μπρός και δύο πίσω, ανεφάρμοστες προτάσεις για να μην δυσαρεστήσουν το εκλογικό τους πόπολο, φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά στο ολοκαύτωμα και επιστροφή στην δραχμή.

Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και ή θα βρέξουν τα πόδια τους κι αυτοί στην «λίμνη των στεναγμών» ή ας πάνε σπίτια τους κι ας αφήσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις να οδηγήσουν την χώρα στην κόλαση ή στον παράδεισο.

Keywords
Τυχαία Θέματα