Δεκαετής φυλάκιση και δήμευση περιουσίας στο λογιστή του Μέιντοφ

Κάθειρξη 10 ετών και δήμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων φαίνεται να αντιμετωπίζει ο λογιστής της εταιρείας του Μπέρναρντ Μέιντοφ, Ίρβιν Λίπκιν.

O 74χρονος λογιστής, που αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι παραποιούσε τα στοιχεία του ισολογισμού της εταιρείας για να συγκαλύπτει την αισχροκέρδεια που έκανε ο ιδιοκτήτης της, καθώς και ότι υπέβαλε αναληθείς δηλώσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Γουόλ Στριτ, παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι «είναι ένοχος»,

σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο Λίπκιν, εργαζόταν για τον Μέιντοφ επί δεκαετίες, από το 1964 μέχρι και το 1998.

Το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο έχει προγραμματιστεί ότι πρόκειται να εκδώσει την ετυμηγορία του την 22α Μαρτίου του 2013.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα κατέκρινε σήμερα τον λογιστή, λέγοντας ότι «υπήρξε καλός και πιστός στρατιώτης του Μέιντοφ όταν εκείνος εγκλείστηκε στη φυλακή, εξακολουθούσε να πλαστογραφεί τα στοιχεία του εταιρικού ισολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι η απάτη του Μέιντοφ, που υποσχόταν ψευδώς υψηλή κερδοφορία για τις επενδύσεις των πελατών του, εκτιμάται ότι προκάλεσε ζημίες που φθάνουν ως και τα 65 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα