Χρ. Παπουτσής: Ποιες είναι οι 5 δεσμεύσεις για τον Ιούνιο

15:24 4/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ποιες είναι και οι προϋποθέσεις για τη μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος με άλλα κόμματα

Συνέντευξη στον Χ.Κ. Λαζαρόπουλο
Φωτογραφίες / Βίντεο: Γιώργος Διαμαντάκης

Το στόχο για έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση σε τρία χρόνια επισημαίνει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών

κ. Χρήστος Παπουτσής στην αποκλειστική συνέντευξη που παρεχώρησε στο “Newsbomb.gr”.

Ο κ. Παπουτσής αποκαλύπτει επίσης ποιες είναι οι πέντε δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά έναντι της τρόικας και πρέπει να τις υλοποιήσει τον Ιούνιο. Όσον αφορά στο ερώτημα που αφορά στο σκηνικό που θα προκύψει στις 7 Μαΐου λέει αφοπλιστικά: «Έχω ευθύνη να πω την αλήθεια».

Το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας τις τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να υπάρχει σταθερή και ισχυρή διακυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ο κ. Παπουτσής κάνει πολιτική αυτοκριτική λέγοντας ότι με το δεδομένο της κρίσης προωθήθηκαν νεοφιλελεύθερες επιλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί το βασικό πυλώνα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Σχετικώς με την κοινωνική κατάσταση, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι «η κρίση αυξάνει τη φτώχεια και η φτώχεια την εγκληματικότητα» και θίγει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Μάλιστα, ο κ. Παπουτσής προβαίνει σε έναν πλήρη απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, απαντώντας έτσι και σε αιτιάσεις που ακούστηκαν αφότου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του.

- Υπάρχει μία πάγια αντίληψη στον κόσμο. Όλοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ αφήνει 1 εκατ. ανέργους, κλειστές εκατοντάδες επιχειρήσεις και την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο Δ.Ν.Τ και στα Μνημόνια. Γιατί τότε να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές;

Χρήστος Παπουτσής: Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία, μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η Ελλάδα σήμερα μετά τη μεγαλύτερη ρύθμιση χρέους που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, είναι μια χώρα όρθια, που μπορεί να ελπίζει και να οργανώνει το μέλλον της σε στέρεες βάσεις.

Η αλήθεια είναι όμως πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη ύφεση. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, μεγάλες θυσίες από το λαό και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Επιπλέον, η αγορά ασφυκτιά, και πρέπει να εξασφαλίσουμε ρευστότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να αρχίσει να κινείται η οικονομία.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε ακυβερνησία, ούτε νέες περιπέτειες , ούτε νέες αναταραχές.

Χρειάζεται κυβέρνηση σθεναρή που μπορεί να διαπραγματευθεί και να πετύχει την ανάκαμψη της οικονομίας. Και, επιπλέον, να εγγυηθεί τη συνεργασία των υγιών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

- Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδος στο Μνημόνιο, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Ιούνιο. Ήδη ο κόσμος

Keywords
Τυχαία Θέματα