Χιόνια και στην Αττική

Χιόνια στο καμπαναριό, που Χριστούγεννα σημαίνει! Άκρως επίκαιρο είναι το τραγούδι αυτό, όχι μόνο λόγω των εορτών που βρίσκονται προ των πυλών, αλλά και του χειμωνιάτικου σκηνικού του καιρού.

Ήδη τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Εκτός από τη Ράχη Τυμφρηστού, που χιονίζει από νωρίς το απόγευμα, άρχισε να χιονίζει στο Δομοκό, αλλά και στο δρόμο Λαμίας- Δομοκού από το 22χλμ και πάνω.

Οι

υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή, όπως επίσης η αστυνομία, η Π.Υ. , οι Δήμοι και τα μηχανήματα με τις αλατιέρες έχουν πάρει θέση μάχης σε κομβικά σημεία σε όλη την Φθιώτιδα.

Χιόνια στα ορεινά της Αττικής τη Πέμπτη

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αύριο, Πέμπτη.

Στην Αττική αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Τη νύχτα θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορείους με την ιδία περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Περαιτέρω πτώση το βράδυ.

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες στα παραθαλάσσια το πρωί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια στα ορεινά αλλά και πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, από το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από - 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο , την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σ

Keywords
Τυχαία Θέματα