Χεζμπολάχ: Θα μείνουμε στη Συρία όσο χρειαστεί

Όσο χρειαστεί θα μείνουν οι μαχητές της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ στη Συρία, όπου μάχονται δίπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ, δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα την Πέμπτη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


«Δηλώσαμε επανειλημμένα ότι η παρουσία των μαχητών μας στο συριακό έδαφος έχει στόχο να προστατεύσει τη Συρία, η οποία υποστηρίζει την αντίσταση κατά του Ισραήλ. Όσο υπάρχει ο συγκεκριμένος σκοπός, δικαιολογείται η παρουσία μας εκεί», τόνισε

ο σιίτης ιερωμένος.

Οι δηλώσεις του έγιναν σε δημόσια εμφάνισή του, για δεύτερη συνεχή ημέρα, με την ευκαιρία της Ασούρα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής εορτής για τους σιίτες μουσουλμάνους, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων κόσμου.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του κ. Νασράλα σημειώνονται ενώ τα προπύργια του σιιτικού κόμματος, το οποίο πολεμά στο πλευρό του συριακού καθεστώτος, επλήγησαν το καλοκαίρι από δύο μεγάλες αιματηρές επιθέσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οκτώ ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν περιοχή κοντά στη σιιτική τοποθεσία Ναμπί Σιτ του ανατολικού Λιβάνου, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, σύμφωνα με αξιωματικό των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας

Keywords
Τυχαία Θέματα