Χ. Κλίντον: Η Β. Κορέα πρέπει να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε πως νέα ηγεσία της Βόρειας Κορέας πρέπει να επανεξετάσει τις πολιτικές της και να εργαστεί για να θρέψει και να μορφώσει το λαό της αντί να προσπαθεί να γίνει πυρηνική δύναμη.

Οι δηλώσεις της αμερικανίδας ΥΠΕΞ έγιναν στην διάρκεια επίσκεψής της στη Βραζιλία, μερικές ώρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση ενός

πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ και κάλεσε να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

«Η νέα, νεαρή ηγεσία της Βόρειας Κορέας έχει μια πολύ σκληρή επιλογή να κάνει• πρέπει να επανεξετάσει σε βάθος τις πολιτικές της, να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες», δήλωσε η Κλίντον στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Η Κλίντον είπε ότι η εκτόξευση τερμάτισε την δυνητική συμφωνία για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις «προκλητικές ενέργειες».

Η Κίνα και άλλες μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν το να υπάρξουν «κι άλλες συνέπειες» για τη Βόρεια Κορέα εάν προβεί σε κάποια νέα πρόκληση μετά την αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου με στόχο να τεθεί σε τροχιά ένας δορυφόρος γεωπαρατήρησης (οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία χαρακτήρισαν συγκαλυμμένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου).

«Συμφωνούμε όλοι , περιλαμβανομένης της Κίνας, ότι θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες συνέπειες εάν συνεχίσουν τις προκλητικές ενέργειες», τόνισε η Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα