Μπροστά η «χρυσή» τομή, αλλά με... διαφωνίες

«Η χρυσή τομή υπάρχει μπροστά μας...», είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής μετά την ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, όμως υπήρξαν... κόντρες στη συνάντηση κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει ακόμα απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το νομοσχέδιο, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, θα ψηφιστεί αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τόνισε ότι για χάρη του αυτοδιοίκητου, το οποίο αναγνωρίζει, δεν θα δεχθεί ορισμένοι να περάσουν

τις θέσεις τους.

Θέμα της συνάντησης ήταν «αποτίμηση-απολογισμός του α' γύρου των πρωταθλημάτων στα θέματα βίας, η γενικότερη πορεία του ποδοσφαίρου, αυτοδιοίκητο και σχέσεις ποδοσφαίρου-πολιτείας», και διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες με τη συμμετοχή όλων των φορέων (πολιτική ηγεσία, ΕΠΟ, λίγκες, αστυνομία, ΕΕΑ, ΔΕΑΒ, ΠΣΑΠ).

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού βρέθηκε στο επίκεντρο, αφού οι αρμοδιότητες της προκαλούν διαφωνία σε ΕΠΟ και Πολιτεία. «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αν δεν ήμασταν εμείς, το ποδόσφαιρο θα είχε σήμερα τους παράγοντες που είχε, τους Μπέους, τους Τσακογιάννηδες και τους Ψωμιάδηδες. Γινόντουσαν πολλές λοβιτούρες. Εμείς τους πετάξαμε έξω. Εσείς τους αφήνετε όλους να μπαίνουνε μέσα», είπε ο πρόεδρος της ΕΕΑ Α. Μπρίλης για να απαντήσει ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης: «Αν μια ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, η ΕΕΑ να την κλείνει, να την διαλύει. Να μην μεταθέτει την ευθύνη στο ποδόσφαιρο. Κάντε αυστηρό έλεγχο αλλά μη μας επιβάλλεται το αποτέλεσμα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα