Μπαρόζο σε Αναστασιάδη: Η Κομισιόν είναι δίπλα στην Κύπρο

Διαβεβαίωση στις κυπριακές αρχές και το λαό της Κύπρου, ότι η Κομισιόν βρίσκεται δίπλα τους, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης διευρυμένης αντιπροσωπείας της κυπριακής κυβέρνησης στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Μπαρόζο χαιρέτισε θερμά την πετυχημένη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής από κυπριακής πλευράς, αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχε και που θα συνεχίσει να παράσχει η Κομισιόν, ενώ τάχθηκε ευθέως υπέρ της έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των Ε/κ και Τ/κ γιατί θεωρεί ότι διευκολύνει την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αφετηρία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με την ΕΕ, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο δοκιμασίας του κυπριακού λαού, διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ ευχαρίστησε την Κομισιόν για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε και παρέχει στην Κύπρο. Για τη Κυπριακό διαβεβαίωσε για την προσήλωση του στην επίλυση του προβλήματος, εκφράζοντας την επιθυμία για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «παραγωγική» τόσο την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τη συνάντηση του κολλεγίου με τα μέλη της κυπριακής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ ikypros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες

Keywords
Τυχαία Θέματα