Μπαχρέιν: Ένας νεκρός σε βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικών

Ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά την Παρασκευή σε βομβιστική επίθεση σε ένα σιιτικό χωριό του Μπαχρέιν άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η επίθεση αυτή, που οι αρχές την χαρακτηρίζουν "τρομοκρατική", έγινε στο χωριό Ντάιρ και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας δεύτερος αστυνομικός ο οποίος "ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του δρόμου", διευκρίνισε το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μία

ακόμη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, εναντίον μιας κλούβας της αστυνομίας σε άλλο σιιτικό χωριό, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Το αστυνομικό όχημα υπέστη ελαφρές ζημιές.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν την ώρα που σε πολλά σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν οργανώνονταν κινητοποιήσεις για την 3η επέτειο από την έναρξη του κινήματος εναντίον της σουνιτικής δυναστείας Αλ Χαλίφα που κυβερνά τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν αναπτυχθεί σε πολλές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα