Α.Τσίπρας: Κύριε Πρωθυπουργέ κάναμε μαύρα μάτια να σας δούμε!

Σε κόντρα με τον Πρωθυπουργό ήρθε τουλάχιστον δύο φορές ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Λίγα λεπτά αφού πήρε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βγήκε από την αίθουσα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση

του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος του απευθύνθηκε προσωπικά και τον κατηγόρησε ότι δεν θέλει διάλογο, δεν θέλει να ακούσει και αποχωρεί από την αίθουσα της Βουλής ενώ έχει κάνει 4 μήνες να φανεί. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε ο Αντώνης Σαμαράς και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε πως έλλειψε για να μιλήσει στο τηλέφωνο με το εξωτερικό για Εθνικό λόγο και τόνισε μάλιστα πως άλλη φορά θα του ζητάει την άδεια όταν θα προκύπτει Εθνικός λόγος. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε πως ελπίζει να μη ξαναλείψει 4 μήνες από την Βουλή για Εθνικούς λόγους και συνέχισε την ομιλία του, η οποία είχε από την αρχή ως εξής: «Κύριε Πρωθυπουργέ χαίρομαι που σας ξαναβλέπω σε αυτή την αίθουσα. Μαύρα μάτια κάναμε να σας δούμε. Έχετε χάσει την επιθετικότητά και αποφασιστικότητά σας από τις προγραμματικές σας δηλώσεις. Σήμερα ήταν σαν να ακούμε ένα επικήδειο. Τι ειρωνεία!

Μας λέγατε, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και περικοπές και σήμερα σας βλέπουμε να υπερασπίζεστε τα νέα μέτρα και τις περικοπές. Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στη Βουλή όχι για να ανακοινώνετε νέα μέτρα, άλλα όταν θα ανακοινώνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα είναι επικεφαλής ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα γίνει σύντομα. Εμείς δημιουργήσαμε το ρουσφετολογικό κράτος …εμείς τα κάναμε όλα! Μας είπατε ότι προστατεύουμε προνομιούχους. Μας το είπε ο κ. Στουρνάρας που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προστατεύσει τους φίλους του τους τραπεζίτες. Μας μιλήσατε για φοροδιαφυγή… Μαθαίνω, ότι ετοιμάζετε ανασχηματισμό. Δεν ξέρω αν θα προλάβετε. Δική μας ευχή να μην προλάβετε! Βενιζέλος μάλιστα θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Να του αναθέσετε την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις υπόθεση με την λίστα των καταθετών στην Ελβετία. Αλλά δεν νομίζω να είναι αποτελεσματικός.

Να βάλετε και τον Βαξεβάνη για να βοηθήσει ή μάλλον εκείνο να βάλετε που άλλωστε την αποκάλυψε. Ένα 24ωρο πριν, δώσατε έναν νομοσχέδιο που θα καταστρέψει τις ζωές μας. Κανείς εκ των βουλευτών δεν θα ξέρει τι θα ψηφίσει. Ίσως για να δικαιώσετε τον κ. Χρυσοχοΐδη, που δεν είχε πει ότι δεν είχε προλάβει να διαβάσει το προηγούμενο μνημόνιο». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως αυτό δεν είναι το τελευταίο πακέτο των μέτρων. «Έρχονται και νέα μέτρα τον Φεβρουάριο» είπε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Μην κατηγορείτε εμάς για προνόμια. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τόσα χρόνια ευθύνονται για το πελατειακό κράτος». Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως μάλιστα τον κ. Σαμαρά για παλαιοκομματισμό και αναφέρθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, λέγοντας πως η καταγωγή σχεδόν όλων των υπαλλήλων είναι από την Καλαμάτα.

«

Keywords
Τυχαία Θέματα