Αθώος ο κατηγορούμενος της δολοφονίας φοιτήτριας στη Λάρισα

Αθωώθηκε μετά από αντίθετες δικαστικές αποφάσεις ο 43χρονος που κατηγορούνταν για τον φόνο στη Λάρισα της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, τον…

Η φοιτήτρια είχε βρεθεί κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές στη Λάρισα, όπου σπούδαζε στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε η άτυχη φοιτήτρια, στις 27 Σεπτεμβρίου 1997.

Η άτυχη φοιτήτρια γνώρισε τον 43χρονο σε Ευαγγελική εκκλησία

και ουδέποτε είχαν άλλη σχέση, εκτός αυτής της γνωριμίας. Ο 43χρονος είχε ζητήσει την φοιτήτρια σε γάμο τρεις φορές, αλλά η άτυχη κοπέλα είχε αποκρούσει την πρόταση όλες τις φορές. Μάλιστα, η τελευταία φορά που τη ζήτησε σε γάμο ήταν λίγες ημέρες πριν την άγρια δολοφονία της.

Ειδικότερα, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία κατά οποιουδήποτε. Στην συνέχεια ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά σε δίκη ο 43χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία.

Ακολούθησαν αντίθετες ομόφωνες δικαστικές αποφάσεις, που άλλες τον αθώωναν και άλλες τον καταδίκαζαν, όπως υπήρξαν και σχετικές αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο.

Τελικά, με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου δικαιώθηκε ο 43χρονος.

Keywords
Τυχαία Θέματα