Αθώοι για τη συμμετοχή στα επεισόδια της παρέλασης

17:52 1/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη είχαν σταθεί αφορμή την αποχώρηση του Κάρολου Παπούλια.

Η δίκη των έξι συλληφθέντων διεξήχθη σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το οποίο και τους αθώωσε.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν και τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή ενώ τα αδικήματα που τους βάρυναν ήταν αυτά της παράνομης βίας και της προσβολής στο πρόσωπο

του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο εδώλιο κάθισε και ένας αστυνομικός ο οποίος και αθωώθηκε για το αδίκημα της προσβολής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δια παραλείψεως.

Ο τελευταίος κατηγορείτο ότι παρότι βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία εκείνη την ημέρα, εντούτοις δεν προέβη σε καμία σύλληψη.
Στην απολογία του, οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι προέβησαν σε αυτές τις πράξεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Όσο για τους φιλάθλους, αυτοί ισχυρίστηκαν ότι διαμαρτυρήθηκαν για τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κι ότι εμπόδισαν -όπως κατηγορούνταν- τη διέλευση του τμήματος των έφεδρων αξιωματικών που αποπειράθηκε να παρελάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα