Άσαντ: Στόχος πολέμου εναντίον του αντιισραηλινού άξονα αντίστασης

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα, υποδεχόμενος στη Δαμασκό τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ότι η χώρα του είναι ο στόχος ενός πολέμου εναντίον του "αντιισραηλινού άξονα αντίστασης".


"Η μάχη που γίνεται τώρα δεν στοχεύει μόνο τη Συρία, αλλά όλον τον αντιισραηλινό άξονα αντίστασης", δήλωσε ο Άσαντ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Για τους Σύρους ο "άξονας αντίστασης" περιλαμβάνει τη Συρία, το Ιράν, τους Λιβανέζους συμμάχους τους της Χεζμπολάχ και τους Παλαιστίνιους της

Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ο Άσαντ είπε επίσης, αφού ενημερώθηκε από τον Σαλεχί για τη σύνοδο την Δευτέρα στο Κάιρο της περιφερειακής "ομάδας επαφής" για τη Συρία (Ιράν, Αίγυπτος,Τουρκία και Σαουδική Αραβία) ότι η χώρα του έκανε "άνοιγμα προς όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, που προτάθηκαν για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση" στη Συρία.

"Το κλειδί για την επιτυχία αυτών των πρωτοβουλιών εξαρτάται από τις ειλικρινείς προθέσεις για βοήθεια προς τη Συρία, καθώς και το σεβασμό της κυριαρχίας της χώρας και την άρνηση των ξένων επεμβάσεων", πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

Ο Ιρανός υπουργός, η χώρα του οποίου είναι ο κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην "απεριόριστη υποστήριξη" της Τεχεράνης στις "προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση της Συρίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας".

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε, σύμφωνα με το Sana, στην "ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, προκειμένου να μπορέσουν οι λαοί των δύο χωρών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις άδικες δυτικές κυρώσεις" που έχουν επιβληθεί στη Συρία και το Ιράν.

Αυτές οι κυρώσεις, σύμφωνα με το Sana, έχουν ως στόχο να "κάμψουν τη βούληση των δύο χωρών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυτικών χωρών και του Ισραήλ".

Keywords
Τυχαία Θέματα