Αποτελέσματα εκλογών 2015 - Οι ευρωπαϊκές… αντιδράσεις για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά είναι τα σχόλια των περισσότερων Μέσων της Ευρώπης για την νίκη του Αλέξη Τσίπρα και την… έλευση του ΣΥΡΙΖΑ…

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Bild» κυκλοφορεί τη Δευτέρα (26/1) με τίτλο «Φόβος για το ευρώ, θρίαμβος Τσίπρα», ενώ αναλυτές της τράπεζας «Berenberg», με σημείωμά τους, αναφέρουν πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νίκη της οργής επί του φόβου, της φαντασίας

επί της λογικής», υποστηρίζοντας παράλληλα, πως η Ευρώπη θα πρέπει να… επιβάλλει στην πραγματικότητα τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «δεν μπορεί κανείς να δαπανά χρήματα που δεν έχει».

Αντίθετα, ο Σάντρο Γκότζι, ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, υποστήριξε πως η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί «ευκαιρίες» και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε ότι μετά από αυτή την ψηφοφορία θα έχουμε νέες ευκαιρίες για να επιδιώξουμε την αλλαγή στην Ευρώπη υπέρ της ανάπτυξης, των επενδύσεων και του αγώνα εναντίον της ανεργίας».

Παράλληλα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ηγέτης του κόμματος της αριστεράς στην Γαλλία, τόνισε πως η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί «παλιρροϊκό κύμα» και μιας «νέας σελίδας για την Ευρώπη».

Τέλος, ο Πάμπλο Ιγκέσιας, ηγέτης του κόμματος Ποδέμος στην Ισπανία, χαιρέτισε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «η ελπίδα έρχεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα