Αποστάσεις Βενιζέλου-Παπουτσή από τον Λοβέρδο

Σαφείς αποστάσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που τάχθηκε υπέρ της μετεκλογικής στήριξης του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Α. Σαμαρά έλαβαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.

Κύκλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διέρρεαν ότι ζητήματα που αφορούν τις «μεγάλες στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ

και άρα της δημοκρατικής παράταξης και κυρίως απαντήσεις σε ερωτήματα «ποιός», «από ποιόν» και «προς ποια κατεύθυνση» θα κυβερνηθεί η χώρα, θα διατυπωθούν με πολύ μεγάλη σαφήνεια προεκλογικά αλλά και αποτελεσματικά με συλλογική επεξεργασία, η οποία θα γίνει αμέσως μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι «σε κάθε περίπτωση, η πρόταση θα είναι εθνικά υπεύθυνη πολιτικά συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη και προοδευτική».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη βενιζελική πλευρά κινείται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, που σε δήλωσή του χαρακτήρισε «πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία πριν φτάσουμε στις εκλογές και εκφρασθεί δημοκρατικά ο λαός».

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή «μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πλήρως με αυτή την πρακτική του συμβιβασμού με την ήττα. Επιμένω στην προσπάθεια για να αναδείξουμε το ενωμένο, δυνατό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα