Απωλειών… συνέχεια στο Χρηματιστήριο

Για ακόμα μια μέρα το Χρηματιστήριο κινήθηκε πτωτικά κυρίως λόγο της απομάκρυνσης της προοπτικής για γρήγορη έκβαση στις συνομιλίες του ελληνικού δημοσίου με τους πιστωτές του.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατά 0,8% στις 656,75 μονάδες.

Οι τράπεζες κατέγραψαν πτώση 2,21%, αυξάνοντας τις συνολικές τους απώλειες από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στο 14%.

Η μετοχή της Alpha Bank

υποχώρησε 4,03% , η EFG Eurobank 5,29% και η Πειραιώς 4,79%.

Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε στα ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο των 30,6 εκατ. ευρώ.

"Το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το PSI αλλά και η υστέρηση στο 11μηνο αναφορικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού οδήγησε την αγορά πτωτικά, σε αντίθεση με την Ευρώπη που κινήθηκε έντονα ανοδικά", είπε αναλυτής στο πρακτορείο Reuters που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τραπεζικά στελέχη είπαν στο Reuters, νωρίτερα στην ημέρα, ότι ο γύρος των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλάδας ολοκληρώθηκε και ότι δεν είναι εφικτή μια συμφωνία αυτή τη στιγμή.

Ο δείκτης εταιρών μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε καταγράφοντας απώλειες 0,81% με την μετοχή της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ να σημειώνουν απώλειες 1,21% και κέρδη 1,49%, αντίστοιχα.

Οι τιμές των μετοχών ανέκαμπταν, αντίθετα, σε Ευρώπη και Αμερική μετά τις έντονες απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Το Λονδίνο ενισχυόταν 1,1%, ενώ η Φρανκφούρτη και το Παρίσι υποχωρούσαν κατά 0,2% και 0,4% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα