Αποχώρηση 25.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο

08:55 6/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η κυβέρνηση μέσα σε μερικές μέρες θα πρέπει να έχει έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρησή 25.000 υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως προβλεπει το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η τρόικα έρχεται και θέλει να δει την τριμηνιαία έκθεση προόδου για να ξεκλειδώσει το επόμενο μέρος της δόσης. Το σκηνικό αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο. Κάθε τρεις μήνες οι τροϊκανοί θα ζητούν τον κατάλογο των αποχωρήσεων.

Για

να γίνει αυτό το υπουργείο πρέπει να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει για το 2012 να περιλαμβάνει 25.000 λιγότερους υπαλλήλους. Μπορεί μέσω διαθεσιμότητας αρχικά να πεισθεί η τρόικα ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση αυτή θα έχει επιτευχθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει και το πράσινο φως για μελλοντική επαναπροώθηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σε θέσεις του Δημοσίου.

Όλα δείχνουν ότι μετά τα νέα οργανογράμματα, ύστερα από μετακινήσεις αλλά και εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα βρουν ύστερα μια θέση και πάλι στοΔημόσιο θα είναι πολύ λίγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα