Από τη Βουλή στις Βρυξέλλες ο Παπαδήμος

Μαραθώνιο συνομιλιών επεφύλασσε το Σαββατοκύριακο για τον Λουκά Παπαδήμο, ενόψει της κρίσιμης εβδομάδας για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ενώ δεν αποκλείεται και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπαδήμος

είχε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες προέτρεψαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να υλοποιήσει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, περιλαμβανομένης της νέας δανειακής σύμβασης, αλλιώς η εκταμίευση της έκτης δόσης δεν μπορεί να προχωρήσει.

Μέρκελ και Σαρκοζί διακήρυξαν ξανά την αποφασιστικότητα τους να προστατεύσουν το ευρώ.

Επίσης, ο κ. Παπαδήμος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προς το τέλος της εβδομάδας και αφού την Τετάρτη πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ενδεχόμενους σταθμούς του ταξιδιού του ίσως αποτελέσουν το Παρίσι και το Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα