Αντίθετος με την πώληση της ΕΥΔΑΠ ο Τσίπρας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Διοίκησης και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ είχε σήμερα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, τονίζοντας ότι «όπου αλλού επιχειρήθηκε η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων

κοινωφελούς έργου, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε».

«Η τρικομματική κοινοπραξία πρέπει να γνωρίζει ότι όπου επιχειρήθηκε, στη χώρα μας ή και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελούς έργου, νέες θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν. Αντίθετα, μειώθηκε το προσωπικό τους. Οι επενδύσεις που πολυδιαφημίστηκαν, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν. Η ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών, αντί να καλυτερεύσει, χειροτέρευσε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, υποστήριξε πως «η τιμή πώλησης της ΕΥΔΑΠ αυτήν την εποχή είναι σε εξευτελιστικά επίπεδα», ενώ υπογράμμισε πως «τα χρήματα από την αποκρατικοποίηση θα πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή των δανειστών και όχι στον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα