Αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup - Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι δύο πλευρές

Η αντίστροφη μέτρηση για το πιο κρίσιμο Eurogroup των τελευταίων ετών έχει ήδη αρχίσει, με τις αξιώσεις εκατέρωθεν να είναι…

Τα μηνύματα που φτάνουν από Βερολίνο και Βρυξέλλες είναι από μετριοπαθή εως απαισιόδοξα. Την «ύστατη προσπάθεια» για επίτευξη συμφωνίας ως προς το ελληνικό χρέος θα κάνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα,

χθες (Κυριακή 15/2), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τον σκεπτικισμό του για μια άμεση επίλυση του ελληνικού ζητήματος εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, παρότι διεμήνυσε, για άλλη μία φορά, πως ουδείς επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Στο ελληνικό στρατόπεδο, πάντως, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για, τουλάχιστον, μία κατ'αρχήν συμφωνία. Προς το παρόν, πάντως, οι δύο πλευρές, Ελλάδα και Κομισιόν κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά.

Μοσκοβισί: Ένας είναι ο στόχος - Θετική κατάληξη με την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

«Μπαίνουμε σε μία συνεδρίαση σε λίγα λεπτά η οποία έχει μόνο έναν στόχο: Να έχουμε θετική κατάληξη με την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα που επέλεξαν οι Έλληνες ψηφοφόροι, αλλά, επίσης και τον πλήρη σεβασμό των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι των εταίρων της», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε: «Αυτό θα συζητήσουμε. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες και δεν το θέλουμε αυτό. Θα εκπροσωπήσω την Κομισιόν στη συνεδρίαση με πραγματική θέληση για αίσια κατάληξη και, αν όλοι έχουμε τη θέληση γι’ αυτό, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι όροι αναφοράς, γνωρίζουμε ποιες είναι οι διαφορές, μετά τις τεχνικές συνομιλίες και θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε θετικά».


Δείτε live τις εξελίξεις της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup

Keywords
Τυχαία Θέματα