Αντιδρούν για το εφάπαξ οι δικηγόροι στη Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο επικουρικό τους ταμείο (ΤΑΔΙΘ) από τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται... στο πόδι.

Η απόφαση του ταμείου τους την προηγούμενη εβδομάδα για μη καταβολή του εφάπαξ (αναλογικό των εισφορών), σε όσους δικηγόρους διαγράφονται από το ΤΑΔΙΘ με τη συμπλήρωση 15ετίας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ασφαλισμένους. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στη συνεδρίαση του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,

ενώ πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγές και μηνύσεις κατά του ταμείου.


Πάντως, μετά το «κούρεμα» του PSI και τη μεγάλη μείωση στις εισφορές, της τάξης του 70%, υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Σήμερα το ΤΑΔΙΘ έχει στο ταμείο του λιγότερες από 400.000 ευρώ, έχει χάσει περί τα 3,5- 4 εκατ. ευρώ από το PSI, ενώ οι αποδόσεις της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας του, που σε αξία υπολογίζεται κοντά στα 6 εκατ. ευρώ, έχουν μειωθεί κατά 50%.


Με την απόφαση που λήφθηκε και αφορά περιπτώσεις διαγραφής, το εφάπαξ δεν θα καταβάλλεται στους νομικούς που συνεχίζουν να ασκούν δικηγορία, αλλά θα λαμβάνουν το ποσό που δικαιούνται, όταν συνταξιοδοτούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα