Αντιδράσεις από την πρόταση Ερντογάν για έλεγχο των νέων

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και από στενούς του συνεργάτες συναντά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εξαιτίας την πρότασης του να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ηθών στους νέους και να διαχωριστούν ανδρικοί και γυναικείοι κοιτώνες στα πανεπιστήμια.

Ο ίδιος δήλωσε "συντηρητικός δημοκράτης" για να υπερασπιστεί την πρόταση του αυτή.

"Είναι προσωπική επιλογή. Μπορώ να προσκαλέσω τους φίλους μου ή τους συγγενείς μου. Εγώ υπογράφω το συμβόλαιο ενοικίασης του σπιτιού. Η αστυνομία δεν έχει κανένα δικαίωμα να έρθει να κάνει έλεγχο στο σπίτι μου" αναφέρει χαρακτηριστικά

μια φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης στο Euronews.

Πάντως δεν υπάρχει κάποιο συνταγματικό έρεισμα για να στηρίξει το μέτρο αυτό που επιθυμεί ο Τούρκος πρωθυπουργός.

"Δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να έχει νομική βάση ή να βασιστεί σε κάποιο διάταγμα. Θα σας πω όμως τι μπορεί να γίνει: Ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι θα προσφερθούν να παίξουν το ρόλο της αστυνομίας της ηθικής θα παρενοχλούν νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, βασίζοντας τη συμπεριφορά τους στις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Και έχουν ήδη αρχίσει να το κάνουν", σχολίασε ο δρ Τσενκίζ Ακτάρ από το Ινστιτούτο Πολιτικής της Κωνσταντινούπολης.

Πάντως, την έντονη αντίρρησή του με την πρόταση Ερντογάν έχει εκφράσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Μπουλέντ Αρίνκ. Να σημειωθεί πάντως ότι αν και στενοί συνεργάτες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρίνκ εκφράζει ανοικτά τη διαφωνία του με τον Ερντογάν. Μάλιστα, στην πρόσφατη ένταση που είχε ξεσπάσει με αφορμή το πάρκο Γκεζί, ο Αρίνκ είχε ζητήσει συγγνώμη για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από την τουρκική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα