Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Την αποχώρησή του από την Δημοκρατική Αριστερά και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγε ημέρες πριν έρθουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα στην Βουλή, με τον ίδιο να δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως βρίσκεται αντίθετος.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελογιαννάκης από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έστειλε επιστολή στον

πρόεδρό της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη και στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους οποίους ανακοινώνει την απόφασή του.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε:

«Έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, όπου τους ζητώ να μην ανήκω πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και ότι παραμένω ως ανεξάρτητος Βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Πριν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης ο κ. Μιχελογιαννάκης σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο, άσκησε κριτική στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας παλαιότερες θέσεις του, αλλά και την προγραμματική συμφωνία.

Ο ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής υπενθύμισε: «Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα το πρώτο Μνημόνιο, όπως δεν ψήφισα και το δεύτερο, με αποτέλεσμα την διαγραφή μου από το κόμμα. Συγκροτήσαμε την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργαστήκαμε στης εκλογές με την Δημοκρατική Αριστερά. Στην εκλογές αυτές ο κόσμος με τίμησε με την πρώτη θέση πανελλαδικά σε ποσοστό, στο νομό Ηρακλείου».

Επίσης στην ομιλία του επικαλέστηκε το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς προκειμένου να στηρίξει την επιλογή του.

Έτσι ανέφερε:

«"Χρησιμοποιώ από τη σελίδα 3 του προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς: "..Αν δεν υπάρξουν άλλες πολιτικές, η δυνατότητες θα μείνουν αναξιοποίητες και οι κίνσυνοι θα γίνουν πραγματικότητα, με εφιαλτικές διαστάσεις..". Επίσης, χρησιμοποιώ από τη σελίδα 54 του προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς το θέση: "..η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, με την προϋπόθεση ότι θα υπηρετούν την αλλαγή των μέχρι τώρα πολιτικών..".

Επικαλούμαι το δελτίο τύπου της ΔΗΜΑΡ στις 11/9/2012 το οποίο αναφέρει: "..τα μέτρα που πρέπει να εξαιρεθούν:

1. 1.Οι περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα

2. Η οριζόντια περικοπή όλων των συντάξεων

3. Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών

4. Η κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.."

Επικαλούμαι, ακόμα, συνέντευξη του Δημήτρη Χατζησωκράτη στην Real News στις 12/8/2012, όπου αναφέρει "..τα μέτρα τα οποία επιμένουμε ότι δεν πρέπει να ξεπεραστούν είναι:

1. Η αύξηση από τα 65 στα 67

2. Η μείωση του ΕΚΑΣ

3. Οι μειώσεις στα συντάξεις από 1400 ευρώ και κάτω

4. Η καταφυγή με οποιοδήποτε τρόπο στη εφεδρεία"»

Επιπλέον ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Επικαλούμαι από την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης συνεργασίας: "..έτσι ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί

1. Χωρίς επιπλέον περικοπή μισ

Keywords
Τυχαία Θέματα