Αναστασίου: «Θέληση για το Κύπελλο»

Στη θέληση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός των «πράσινων» τόνισε πως θα προτιμούσε να μην απουσιάζουν οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την ομάδα του Γεωργιάδη, αν και όπως υπογράμμισε, η θέληση είναι αυτή που θα μετρήσει περισσότερο

στον τελικό. Σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, αν η ομάδα του παραμείνει πιστή στο πλάνο της και παίξει το ποδόσφαιρο που γνωρίζει, τότε θα έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο, αποφεύγοντας πάντως να αποδεχθεί τον τίτλο του φαβορί.

«Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ο τελικός του κυπέλλου από μόνο του σαν παιχνίδι αποτελεί μια γιορτή του ποδοσφαιρου. Αυτό περιμένουμε να γίνει αύριο. Παίζουν δυο απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και θέλουμε να γίνει ένας αγώνας χωρίς έκτροπα. Αυτό ειναι σημαντικό να το καταλάβουν όλοι. Είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να κερδίσει το άθλημα κι όχι η οπαδικότητα και η αντιπαλότητα. Εμείς κι ο ΠΑΟΚ δεν έχουμε πολλά να κρύψουμε. Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία ο ένας του άλλου, θα κάνουμε τα πάντα για το τρόπαιο. Εύχομαι να είμαστε εμείς αυτοί που θα το σηκώσουμε το Κύπελλο. Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αναστασίου, πριν ακολουθήσουν ερωτήσεις.

-Ποιά είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ;

«Οι δυο προπονητές γνωρίζουν καλύτερα τί πρέπει να κάνουν. Σε έναν τελικό δεν υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, υπάρχει πάντα η θέληση. Οι δυο ομάδες το θέλουν, κάθε μια με τον τρόπο της το έχει δείξει. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο και το παιχνίδι μας. Είμαστε ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Αν διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο, έχουμε πολλές πιθανότητες».

-Περιμένετε κάτι διαφορετικό από τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι έχει άλλο προπονητή;

«Ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Γεωργιάδη έχει αλλάξει σαν ομάδα. Εμείς σαν τεχνικό τιμ έχουμε δει όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με προπονητή τον κ. Γεωργιάδη. Έχουμε δει τα εναλλακτικά τους σχέδια, το ίδιο θα έχουν κάνει κι αυτή. Σίγουρα θα είναι διαφορετικός ΠΑΟΚ από αυτόν του πρωταθλήματος. Όπως είπα, η τακτική πάει περίπατο σε αυτά τα παιχνίδι, θα μετρήσει το πάθος και η δύναμη. Ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες, αλλά έχει και αρκετούς ποιοτικούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Όποιοι κι αν παίξουν, θεωρώ πως δεν θα αφήσουν να φανεί το κενό. Θεωρώ πως θα έχει σταθερή αμυντική γραμμή και αρκετές επιλογές στην επίθεση. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα, αυτό πρέπει να κάνουμε».

-Επηρεάζουν τον ΠΑΟΚ οι απουσίες;

«Πιστεύω πως δεν επηρεάζουν οι απουσίες, αλλά εγώ θα ήθελε να παίξουν οι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ που απουσιάζουν»

-Πως περιμένετε αυτό το παιχνίδι;

«Ήρεμα, πολύ ήρεμα»

-Αποδέχεστε τον τίτλο του φαβορί; Τον Παναθηναϊκό δίνουν φαβορί και οι στοιχηματικές εταιρείες...

«Αν κοιτάζαμε από την αρχή της χρονιάς τις στοιχηματικές εταιρίες, τί εδιναν στον Παναθηναϊκό, τότε θα έπρεπε να κλείσουνε αρκετές πο αυτές. Είπαμε, σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί, όλα είναι 50-50».

-Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στον τελικό; Φοβάστε το άγχος των νεαρών παικτών;

«Η αντιμετώπιση ενός τελικού είναι εντελώς διαφορετική. Η ομάδα η δική μας στο δεύτερο γύρο έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Αν δείτε και το ματς με τον ΟΦΗ, κάναμε διαχείριση που έδειξε ετοιμότητα και κλάση μεγάλης ομάδας. Δεν νομίζω πως θα υπάρχει άγχος, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στα παιδιά, θα είναι έτοιμοι στον τελικό»

-Γιατί θα ήταν καλύτερο να έπαιζαν οι τρεις τιμωρημένοι του ΠΑΟΚ;

«Αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ με τους τρεις απόντες, θα έκανε πιο εύκολη τη δουλειά μας Ξέραμε να τους αντιμετωπίσουμε, τώρα υπάρχει λίγο το άγνωστο».

-Μια ευχή από εσάς για τον τελικό;

«Θα είναι σημαντικό να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να μην γίνουν έκτροπα. Θα σταθώ στον τελικό κυπέλλου Ολλανδίας, του Άγιαξ με την Τσβόλε. Ο Άγιαξ προηγήθηκε, οι οπαδοί του πέταξαν καπνογόνα και διακόπηκε είκοσι λεπτά ο αγώνας. Ο Άγιαξ έχασε 5-1 αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η κίνηση του προπονητή, της διοικησης και του Γιόχαν Κροιφ. Μετά το ματς είπαν πως αυτοί οι οπαδοί δεν έχουν καμία σχέση με το κλαμπ, δεν εκπροσωπούν το κλαμπ και θα απομακρυνθούν. Οι 450 σκληροπυρηνικοί του Άγιαξ, στερούνται την είσοδο στη φιέστα για τον τίτλο και στα ντέρμπι με τη Φέγενορντ. Είναι σημαντικό οι διοικήσεις να προστατεύουν το άθλημα. Και η διοίκηση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και κάθε διοίκηση. Όλοι μας οφείλουμε να το προστατέψουμε, μακάρι να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δυο ομάδων»

-Είπατε πως η τακτική πάει περίπατο, τί είναι αυτό που θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο;

«Πάνω από όλα ξεκινάει από τη θέληση. Παίζει μεγάλο ρόλο και η τακτική, γιατί μπορεί να έχεις το πάθος αλλά αν τρέχεις σε όλα τα σημεία του γηπέδου χωρίς αντίληψη και τακτική ωριμότητα, δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Για εμένα το νούμερο ένα είναι η θέληση, από εκεί και πέρα, όλα πάνε περίπατο»

-Περιμένατε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο η ομάδα;

«Είναι περίεργο έτσι όπως ξεκινήσαμε να μιλάμε τώρα για το Κύπελλο αρχίσαμε να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά, αλλά λέγαμε πως εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό και πρέπει πάντα να κοιτάμε προς την κορυφή. Πιστεύω πως κανείς εδώ δεν πίστευε ότι η ομάδα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Για εμάς είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον στόχο. Να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε κι αύριο αλλά και στα πλέι οφ. Στο τέλος της σεζόν στις 17 Μαΐου θα κάνουμε ταμείο για το αν έχουμε βάλει τις σωστές βάσεις. Νομίζω πως τα παιδιά έχουν διαψεύσει ήδη αρκετό κόσμο, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά, ξέρω πως ότι και να γίνει δεν θα επηρεαστούν. Θα συνεχίσουν για τον στόχο μας, που έιναι να βρισκόμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν. Η ομάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί για τον στόχο της. Με τη λήξη των πλέι οφ θα μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα».

-Τί είναι για εσάς αυτός ο τελικός;

«Είναι ένα παιχνίδι. Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν έχει καμία διαφορά με τα υπόλοιπα. Το αντιμετωπίζω το ίδιο. Θέλω κι οι παίκτες μου να το δουν σαν μια γιορτή, σαν μια ευχαρίστηση. Θα το πούμε κι αύριο στα παιδιά, η εντολή που τους δίνουμε πάντα είναι να το ευχαριστηθούν. Αν το ευχαριστηθούν τα παιδιά, θα το ευχαριστηθώ κι εγώ»

-Για τις νεκρές ζώνες ανάμεσα στους οπαδούς έχετε να πείτε κάτι;

«Είναι αναπόφευκτο. Κάθε φορά δεν έχουν οι οπαδοί τη συμπεριφορά που πρέπει για να μην υπάρχουν νεκρές ζώνες. Εκτίμησή μου είναι πως οι οπαδοί αύριο θα έχουν τη συμπεριφορά που πρέπει για να γίνει ο αγώνας γιορτή»

-Τι θα προτείνατε για να αλλάξει η κατάσταση;

«Έχουμε φτάσει στο 2014 και ασχολούμαστε με πράγματα πρωτόγονα αντί να ασχολούμαστε με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας. Είπα και πριν πως πρέπει να προστατέψουν το ποδόσφαιρο οι διοικήσεις των ομάδων»

-Πως περιμένετε τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ από την αρχή της χρονιάς παίζει 4-3-2-1 ή 4-3-3 αν θέλετε, σε ένα ματς μόνο έπαιξε 4-4-1-1, με τον Ολυμπιακό. Το μόνο που μπορεί να με προβληματίζει, είναι η κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε εμείς. Βλέποντας τα παιδιά στην προπόνηση κάθε μέρα, είμαι αισιόδοξος»

-Τα δικά σας πλάνα;

«Θα τα δείτε αύριο»

-Συμφωνείτε με τον Ζέκα που είπε πως στόχος στον τελικό δεν είναι το να παίξεις καλό ποδόσφαιρο αλλά να νικήσεις;

«Ο Ζέκα είναι αρχηγός της ομάδας, ξέρει τί πρέπει να κάνει, ξέρει τι φιλοσοφία μας και τη νοοτροπία της ομάδας από την αρχή της χρονιάς. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά, είμαστε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, αυτό θα κάνουμε κι αύριο»

Keywords
Τυχαία Θέματα